Must-see van de week: 13 Reasons Why?
Bron: Netflix

Must-see van de week: 13 Reasons Why?

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het aanbod van streamingdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Pieter.

Deze week wil ik het hebben over de veelbesproken Netflix-serie 13 Reasons Why. Het eerste seizoen deed nogal veel stof opwaaien. Toch is het ondanks de zwarte kant van de serie een enorm goede serie. In het eerste seizoen van 13 Reasons Why gaat het over Hannah Baker.

Hannah Baker, gespeeld door Katherine Langford, pleegt in het eerste seizoen zelfmoord. De mensen die in haar ogen daar verantwoordelijk voor zijn krijgen cassettebandjes toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de dertien redenen voor haar zelfmoord. Het eerste seizoen is gebaseerd op het boek van Asher. Het eerste seizoen is naar mijn mening toch wel het beste seizoen van alle seizoen van de serie.

In het tweede seizoen worden de personages gevolgd na het verlies van Hannah, waar vooral Clay Jansen het heel moeilijk mee heeft, en het derde seizoen van de serie draait om de dood van de verkrachter van Hannah. Sinds deze maand staat het vierde en tevens laatste seizoen van 13 Reasons Why op Netflix, waarin het verhaal tot een einde komt. Eindelijk krijgen we antwoordt op alle vragen.