SBS6 onderzoekt mogelijkheden voor talkshow

SBS6 onderzoekt mogelijkheden voor talkshow

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 komt in 2019 mogelijk ook met een talkshow op de late avond. Dat zei John de Mol, de baas van Talpa TV (voorheen SBS), vrijdagavond in de laatste uitzending van RTL Late Night met Humberto Tan. In 2019 wil De Mol op de late avond gaan concurreren met de talkshows van NPO 1 en RTL4.

De mediamagnaat gaat onderzoeken of er ruimte is voor een derde talkshow. “Ja, maar dat gaat pas in 2019 gebeuren. Dat geeft mij de gelegenheid om eerst eens rustig in september te kijken wat er aan deze tafel gaat gebeuren, wat Twan gaat doen en hoe ze bij Eva en Pauw verder gaan.”

Humberto Tan presenteerde vrijdagavond zijn laatste uitzending van RTL Late Night. Na de zomer keert de talkshow terug met Twan Huys en naar verwachting wordt RTL Late Night dan een stuk journalistieker, terwijl Tan altijd in de entertainmenthoek zat. Mogelijk kiest De Mol dan voor een entertainmenttalkshow.

Afgelopen maart kocht De Mol persbureau ANP. Er ontstonden toen geruchten dat hij het ANP wilde gaan inzetten voor een nieuwsprogramma op zijn tv-zenders. Dat zou misschien betekenen dat de volledige programmering van SBS6 op de schop gaat, met de komst van een talkshow en een nieuwsprogramma.

Foto: SBS6