Bart Nolles volgt Wilfred Genee op bij Tour du Jour

Bart Nolles volgt Wilfred Genee op bij Tour du Jour

Geschreven door Daniël Schalk

Bart Nolles is de nieuwe presentator van de wielertalkshow Tour du Jour en volgt daarmee Wilfred Genee op, die na het WK de overstap maakt naar Veronica. Nolles is momenteel nog in Rusland als verslaggever voor VI Oranje Blijft Thuis, maar vliegt volgende week terug naar Nederland.

De sportverslaggever wilde Wilfred graag vervangen. “Ik zei het natuurlijk graag te willen doen en hoorde laatst dat ik op een lijst van mogelijke nieuwe presentatoren stond. Maar toen ze mij naar Rusland stuurden voor het WK, dacht ik: Tour du Jour gaat dus aan mij voorbij”, aldus Nolles.

Toch werd Bart ineens door RTL gebeld, vertelt hij vandaag tegen het Algemeen Dagblad. “Krijg je ineens toch dat telefoontje, een paar dagen terug. ‘We gaan je terughalen naar Nederland.’” Voordat Bart sportverslaggever werd bij RTL, presenteerde hij sportprogramma’s bij RTV Rijnmond en Omroep West.

RTL bevestigde twee weken geleden al aan Showbizznetwork.nl dat Tour du Jour dit jaar niet door Wilfred Genee gepresenteerd zal worden. De presentatie van Tour du Jour was altijd in handen van Wilfred Genee, maar hij vertrekt na de zomer samen met Johan Derksen en René van der Gijp naar Talpa-zender Veronica.

Tour du Jour is vanaf zaterdag 7 juli, dagelijks, om 20:30 uur te zien op RTL7.

Foto: Screenshot Omroep West