Van nieuwe presentator Op1 tot einde GLORY bij Veronica: bijlezen in één minuut
Bron: Talpa / Wessel de Groot

Van nieuwe presentator Op1 tot einde GLORY bij Veronica: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 35 terug.

Armin van Buuren maakt overstap van 538 naar Qmusic

Dj Armin van Buuren stapt over naar Qmusic voor een eigen radioprogramma. De wereldberoemde dj gaat bij Q de nieuwe hitlijst World Wide Club 20 met de grootste clubhits presenteren. Qmusic gaat ook zijn radioshow A State Of Trance uitzenden, dat in 84 landen wordt uitgezonden. De dj is blij met zijn overstap van het kwakkelende 538 naar commercieel marktleider Q. “Toen ik vorig jaar in the Qube stond en daarna bij de Top 40 Awards was, wist ik: dit is een leuke club!”, zegt Armin.

Linda de Mol komt met winter-variant Linda’s Zomerweek

Er komt in december een winter-variant van Linda’s Zomerweek. Linda de Mol wilde deze zomer weer Linda’s Zomerweek maken bij SBS6, maar vanwege de coronacrisis liep alles net wat anders. “We zaten midden in de lockdown toen ik het eigenlijk had moeten opnemen”, zegt ze in RTL Boulevard. “Dus dat hebben we verschoven naar de winter. Daar verheug ik me heel erg op.”

Veronica stopt met uitzenden kickbokswedstrijden GLORY

Talpa stopt met het uitzenden van kickbokswedstrijden van organisator GLORY op hun mannenzender Veronica. Het mediabedrijf heeft besloten om de samenwerking met GLORY per direct te beëindigen. De reden voor Talpa om te stoppen met het uitzenden van GLORY zijn de tegenvallende kijkcijfers, meldt MMA DNA. GLORY is nu in gesprek met Ziggo Sport, de vorige eigenaar van de uitzendrechten. Dat heeft Ziggo Sport aan Showbizznetwork.nl laten weten.

Stekker uit Net5-talkshow Ladies Night met Merel Westrik

De vrouwentalkshow Ladies Night met presentatrice Merel Westrik krijgt geen vervolg. Vanwege de coronacrisis komt er een einde aan Ladies Night, dat onthult Net5-baas Linda de Mol in Boulevard. “Met alle bezuinigingen die natuurlijk ook bij Talpa doorgevoerd moeten worden om zo veel mogelijk banen te behouden, kunnen we niet zo heel veel nieuwe dingen lanceren bij Net5”, aldus Linda.

Johnny de Mol maakt toch nieuw seizoen Waar is De Mol?

Presentator Johnny de Mol gaat toch weer op reis voor Waar is De Mol? Begin dit jaar kondigde Johnny aan te zullen stoppen met zijn reisprogramma, omdat hij vanwege zijn nieuwe gezinsleven niet lange tijd van huis weg wil zijn. Zijn vaders televisiezender SBS6 heeft daar nu een oplossing voor gevonden, een nieuw seizoen in Nederland. Vanwege de coronamaatregelen kan er niet gereisd worden, vandaar dat er een gloednieuw seizoen van Waar is De Mol? komt in eigen land.

Jort Kelder vervangt Sander Schimmelpenninck bij Op1

De talkshow Op1 krijgt versterking van opiniemaker Jort Kelder. De tv-presentator volgt Sander Schimmelpenninck op, die zelf heeft besloten om te stoppen. Sander presenteerde afgelopen donderdag zijn laatste uitzending van de talkshow. Schimmelpenninck vond het praatprogramma zwaarder dan verwacht. “Het is fysiek heel zwaar”, vertelt Sander in zijn podcast Zelfspodcast.