Gordon maakt overstap naar SBS6

Gordon maakt overstap naar SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

Gordon maakt de overstap van RTL naar SBS6. De presentator heeft een vijf jarige verbintenis getekend met Talpa Network, het mediabedrijf van de John de Mol. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. De rasentertainer maakt in januari 2019 zijn debuut op familiezender SBS6.

Talpa ontwikkelt samen met Gordon verschillende multimedia formats voor diverse onderdelen binnen Talpa Network. “We leven in een snel veranderend medialandschap en Talpa Network biedt creatieve contentmakers zoals ik op dit moment de beste mogelijkheden”, zegt de presentator.

Mediamagnaat John de Mol is erg blij met de komst van Gordon. “De komst van Gordon betekent voor ons niet alleen het binnenhalen van een grote tv-persoonlijkheid, maar ook van een heel aantal trouwe fans”, zegt John de Mol. “Fans die wij met de kracht van Talpa Network willen bereiken met content die ze raakt.”

Gordon was 16 jaar te zien bij RTL. De overstap naar Talpa is in goed overleg gegaan. “Ik verlaat RTL met grote dankbaarheid”, zegt Gordon. “Ik ga een nieuw avontuur aan met John de Mol en dat voelt enorm vertrouwd en goed. Bij Talpa Network gaat het gebeuren de komende jaren. Daar wil ik bij zijn.”

Het mediabedrijf Talpa Network is de onderneming waarbinnen John de Mol vanaf november 2017 zijn (multi)media-activiteiten heeft ondergebracht. Talpa Network bestaat onder andere uit Talpa TV (SBS6, Net5, Veronica en SBS9), Talpa Radio (538, Sky Radio, Veronica en Radio 10) en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Foto: RTL/William Rutten