Recensie: Gordon en Patty op zoek naar de eeuwige jeugd
Bron: Annoeska Philips | Talpa Pers

Recensie: Gordon en Patty op zoek naar de eeuwige jeugd

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond ging het nieuwe programma van Gordon en Patty Brard van start. De titel van het nieuwe programma luidt: Gordon en Patty op zoek naar de eeuwige jeugd. Het is een zoektocht die niet eenvoudig is. Dat is mij, na de eerste aflevering, vrijwel direct opgevallen. 

Het is een soort reisprogramma van een nieuw duo. Gerard Joling is ingeruild voor Patty. Gelukkig voor Gordon kan Patty ook enorm hard lachen en gieren. Als kijker vergeet ik bijna dat Gordon eerst een duo vormde met Gerard. Al zou Gerard naast Gordon ook een prima keuze zijn. 

Terug naar de titel van het programma. Een zoektocht naar de eeuwige jeugd. Bestaat de eeuwige jeugd wel? De taak voor Gordon en Patty om daarachter te komen. Alleen nemen zij hun taak wel serieus? Het is meer lachen, gieren en brullen. Hierdoor krijg ik niet echt het gevoel alsof zij serieus bezig zijn met het programma. 

De opdrachten(?) lijken steeds lastiger te worden. Het deed mij soms denken aan een spelprogramma. Op een gegeven moment kregen de twee bloedzuigers op zich. Ik weet niet of dat echt helpt om er jonger uit te zien. Gelukkig zijn de twee niet heel bang aangelegd en deden ze het maar wel. Daar kan ik niets anders dan respect voor hebben. Ik doe het ze niet na.

Gordon en Patty zouden Gordon en Patty niet zijn als zij niet zouden klagen. Gelukkig is er in dit nieuwe SBS6 programma genoeg ruimte om te klagen. Zelfs John de Mol krijgt een kleine sneer. Daar moest ik stiekem wel een beetje om lachen. Al wilde ik dat niet, het gaat toch vanzelf. 

Dat maakt het toch een interessant programma. Er zit een kern van serieusheid in verwerkt. Alleen de manier waarom Gordon en Patty er mee om gaan, is soms storend. Je kunt immers niet alles maar weg lachen. Sommige dingen zijn wel serieus, waar je eigenlijk niet om zou moeten lachen. 

De scene met het ‘levend begraven’ vond ik vrij heftig. Gordon en Patty vonden dit zelf ook. Dat leverde serieuze momenten op. Vooral het moment waarop Patty brak, was heel bijzonder. Ze besefte hoe mooi het leven eigenlijk is. Daar heeft zij een mooi punt gemaakt. Het leven is inderdaad heel erg mooi. 

Maar levend begraven op de Nederlandse televisie. Ik wilde echt wegkijken zeker toen de kist gesloten werd. De angst die je dan voelt is ondragelijk. Dat er echt mensen zijn die zoiets aanbieden. Ik sla dat heel graag over. Als ik daar de eeuwige jeugd door zou krijgen, dan zou ik graag over slaan. Er is maar één Peter Pan en dat is meer dan genoeg. 

Kortom. Gordon en Patty op zoek naar de eeuwige jeugd is een programma wat draait om veel humor. Gelukkig is er een vleugje serieusheid aan toegevoegd. Dat is een prima combinatie voor dit nieuwe programma. Of ik een trouwe kijker blijf laat ik even in het midden. Ik heb in deze eerste aflevering al genoeg gezien. Dat moet ik eerst maar even zien te verwerken. 

Gordon en Patty op zoek naar de eeuwige jeugd is iedere maandagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.