Summer Songs 2017: #5 Kylie Minogue

Summer Songs 2017: #5 Kylie Minogue

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

In 1988 leert de wereld Kylie Minogue als zangeres kennen. Met haar single Locomotion brak de zangeres pas echt door. Dit nummer was een vrolijk en typisch jaren '80 nummer. Bij dit nummer hoorde ook een dansje. Dit dansje deed denken aan een echte locomotief. Maar het bleef niet alleen bij de Locomotion. Kylie wilde meer nummers uitbrengen en dat deed zij dan ook.

In hetzelfde jaar, 1988, bracht Kylie de singles I Should Be So Lucky en Je Ne Sais Pas Pourquoi uit. Deze twee singles waren niet zo succesvol als Locomotion, maar werden wel hits. Ook deze twee nummers zijn typische zomerse nummer. Vanaf dat moment kon niemand meer om Kylie heen. Zij had haar plek in de muziekwereld meteen opgeëist. 

Ruim twee jaar later, in 1990, kwam Kylie met het nummer Step Back In Time. Dit nummer is een combinatie van een zomer en dance. Opnieuw liet Kylie zien dat zij veel zomerse muziek kan maken. Ook Better The Devil You Know past prima in het rijtje zomerse muziek van Kylie Minogue. Daarna bleef het een tijdje stil rondom Kylie.

In 2000 liet Kylie weer muzikaal van zich horen. Het nummer Spinning Around was één klap een hit. De videoclip was weer typisch Kylie. Alleen net even iets anders dan anders. In de videoclip was Kylie te zien met vrij weinig kleding aan. Maar het nummer had alles in huis om een zomerhit genoemd te worden. Ook het duet met Robbie Williams, Kids, was een typisch zomers nummer. Dit nummer was niet een uptempo, maar een nummer voor een warme zomeravond.

On A Night Like This is misschien wel één van de lekkerste zomer nummers van Kylie. De melodie van dit nummer is behoorlijk aanstekelijk. De combinatie van zomerse invloeden en een sterke melodie maakten dit tot een groot succes. Alles aan dit nummer is gewoon zomers. Het is een nummer die ook in 2017 prima gedraaid kan worden in de zomermaanden. Het nummer Please Stay was ook zo'n nummer. De melodie in dit nummer waren ook behoorlijk aanstekelijk te noemen.

Maar in 2001 wist Kylie de hele wereld in te pakken. Toen bracht zij namelijk het nummer Can't Get You Out Of My Head uit. De hele wereld lag aan de voeten van Kylie. Iedereen zong dit nummer moeiteloos mee. Kylie scoorde met dit nummer een wereldhit. In de zomermaanden van 2001 werd dit nummer dan volop gedraaid op de radiozenders. Alles aan dit nummer is typisch zomers.

Bekijk hierover Can't Get You Out Of My Head van Kylie:

https://www.youtube.com/watch?v=c18441Eh_WE

 

Na het grote succes van Can't Get You Out Of My Head volgden de singles Love At The First Side en In Your Eyes elkaar in rap tempo op. Maar de vierde single van het album Fever, Come Into My World, was weer iets bijzonders. In de videoclip van dit nummer werd alles meerdere malen herhaalt. Het nummer was weer een typisch Kylie nummer. Alles aan dit nummer klopte en heeft zeker iets zomers.

Drie jaar later, het is dan 2004, kwam Kylie met het nummer Slow. Dit nummer is weer typisch zomers. Toch is het geen swingend nummer. Het is misschien wel één van de zwoelste nummers van Kylie ooit gemaakt. In de videoclip gaat het er dan ook nogal 'gezellig' aan toe. Iedereen lijkt het prima met elkaar te kunnen vinden. Geen dansbaar nummer, maar wel een zomerse hit voor een warme zomeravond.

Red Blooded Women, geen positieve titel, was ook wel een zomers nummer. In dit nummer kwam een bijzondere melodie aanbod. Deze melodie was behoorlijk aanstekelijk te noemen. Misschien niet één van Kylie's grootste hits, maar wel één van de bijzonderste. De combinatie van tekst en melodie passen erg goed bij elkaar.

In 2005 kwam Kylie met de single Giving You Up. Dit nummer was een combinatie van elektro en dance. Deze muziekstijl was nieuw voor Kylie. De fans moesten ook even wennen aan deze nieuwe muziekstijl. De stem van Kylie maakte gelukkig veel goed, al waren de nummers niet allemaal even sterk. Gelukkig maakte I Believe In You heel veel goed. Dit nummer was een bijzonder goed en weer typisch Kylie nummer. Dit is met recht een zomerhit te noemen.

Ruim vijf jaar later, in 2010, kwam Kylie met het nummer All The Lovers. De melodie heeft ook weer iets typisch zomers. Het is een heel bijzonder nummer van Kylie. Iedereen in de videoclip heeft het weer gezellig met elkaar. Het doet een beetje denken aan het nummer Slow (2004). Alleen de melodie van All The Lovers is een stuk vrolijker. Op een warme zomeravond kan dit nummer dan ook prima gedraaid worden.

Bekijk hieronder All The Lovers van Kylie:

https://www.youtube.com/watch?v=frv6FOt1BNI

In 2012 kwam Kylie met de single Timebomb. Helaas werd dit nummer niet een echte hit. Dat terwijl het nummer alles in zich had om wel een hit te worden. De combinatie van Kylie's stem, de melodie en de elektro invloeden pasten perfect bij elkaar.

Samen met Taio Cruz kwam Kylie in 2010 met het nummer Higher. Deze combinatie was een groot succes. Het was een nummer die lekker in het gehoor ligt. Het is dan ook eens fijn om Kylie een duet te horen zingen. Echt veel duetten heeft Kylie dan ook niet op haar naam staan. Maar Taio heeft ditzelfde nummer ook opgenomen met Travie McCoy. Dat zorgde voor ruim 29.000.000 views. De versie met Kylie zorgde voor ruim 55.000.000 views.

Bekijk hierover de videoclip van Higher van Taio Cruz en Kylie:

https://www.youtube.com/watch?v=KRBS5WZMdik

Kortom Kylie heeft zoveel hits gemaakt, dat ze niet alleen in Summer Songs passen. De meeste, zomerse, hits van de zangeres zijn aan bod gekomen. Volgende week staat Summer Songs weer in het teken van één nummer. Dan zal het nummer Try Everything van Shakira centraal staan. Dit is de titelsong van de Disneyfilm Zootropia.