Summer Songs 2018: #4 Ricky Martin

Summer Songs 2018: #4 Ricky Martin

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het blijft maar zomer in Nederland. Af en toe een regen en onweersbui. Maar dat mag de pret zeker niet bederven. Ook deze week is er weer een nieuwe Summer Songs. In de vierde editie staat zanger Ricky Martin centraal. Deze zanger heeft ook veel zomerhits op zijn naam staan. Maar welke zijn dat ook alweer? Dat lees je nu in de vierde editie van Summer Songs!

Misschien is Livin' La Vida Loca wel één de bekendste zomerhit van Ricky. Dit nummer werd ook gebruikt in de animatiefilm Shrek. Het is een heel vrolijk en uptempo nummer. Bij het horen van de beat is het moeilijk om stil te blijven zitten. Dit nummer mag dan zeker niet ontbreken in de zomer. Want zeg je zomer, dan zeg je automatisch ook Ricky.

Ricky Martin - Livin' La Vida Loca:

https://www.youtube.com/watch?v=p47fEXGabaY

Donkey & Puss in Boots - Livin' La Vida Loca:

https://www.youtube.com/watch?v=SXUG9zTpI_w

Een andere hele bekende zomerhit is toch wel Maria. In dit nummer zingt Ricky in het Spaanse . Zo telt hij af in het Spaans; Un Dos Tres. Daarna begint de beat pas echt. Meteen blijft dit een dansbaar nummer met een aanstekelijke melodie. Een echt typisch Ricky nummer. Hoewel het voor mij onverstaanbaar is wat Ricky zingt, is het wel een vrolijk nummer. Het heeft in ieder geval iets met Maria te maken...

Ricky Martin - Maria:

https://www.youtube.com/watch?v=vCEvCXuglqo

Maar het nummer She Bangs is ook een té gek zomernummer. Die melodie is net als de vorige twee nummers enorm aanstekelijk. Bij het luisteren van deze nummers kom je automatisch in zomerse sferen. Het is onmogelijk om niet te bewegen op deze zomerhits. Alleen de melodie is al geweldig. Wanneer Ricky dan ook nog eens gaat zingen is het nummer helemaal compleet. Hier word ik heel erg vrolijk van.

Met rapper Maluma bracht Ricky de single Vente Pa' Ca uit. Dit nummer is geheel in het Spaans. De melodie en de clip verraden het al. Dit is natuurlijk ook een zomerse hit. Maar Ricky besloot meer uit dit nummer te halen. Hij maakte er een ook een Engelstalige versie van. De titel bleef gelijk, maar hij maakte het nummer met iemand anders. Voor de Engelstalige versie riep Ricky de hulp in van Delta Goodrem.

Laat Delta nu één van mijn favoriete zangeressen zijn! Ik werd heel blij toen ik van deze samenwerking hoorde. De Engelstalige versie vind ik persoonlijk veel sterker dan de Spaanse versie. Ricky en Delta leerden elkaar kennen bij The Voice of Australia. Daar waren zij beide te zien als coach in de rode stoelen. Deze muzikale samenwerking vond ik heel bijzonder. Helaas werd het (nog) geen hit in Nederland. Maar wat niet is kan nog komen, toch?

Ricky Martin & Delta Goodrem - Vente Pa' Ca:

https://www.youtube.com/watch?v=scQahnCfMeE

Maar met Christina Aguilera bracht Ricky ook een heel mooi nummer uit. De twee brachten samen Nobody Wants To Be Lonely uit. Vooral de stem van Christina komt in dit nummer heel goed tot haar recht. Misschien is het niet een typische zomerhit. Maar het past wel bij een zwoele zomeravond. Dit is een nummer die je kunt luisteren wanneer je naar een zonsondergang aan het kijken bent.

Samen met Jennifer Lopez en Pitbull maakte Ricky het nummer Adrenaline. Nu weet ik dit niet of deze samenwerking wel zo sterk was. Jennifer is natuurlijk een fantastische zangeres. Maar die heeft al zo vaak samengewerkt met Pitbull. De samenwerking met Ricky alleen was misschien al genoeg. Maar toch is dit best een goed nummer. Misschien niet het beste nummer, maar een prima nummer voor in de zomer.

Ook maakte Ricky een heel apart nummer. I Don't Care werd een soort R&B nummer. Hiervoor werkte hij samen met rapper Fat Joe en met zangeres Amerie. Dat was wel even wennen om Ricky zo'n nummer te horen zingen. Het is een nummer die niet helemaal bij de latin zanger lijkt te passen. De samenwerking is met recht bijzonder te noemen. Aan de andere kant is het wel gedurfd om met zo'n nummer te komen. Een keer mag dat, maar Ricky moet dat maar niet meer vaker gaan doen.

Naast zomerse hits, prachtige duetten en bijzondere samenwerkingen verraste Ricky ook nog eens. In het nummer She's All I Ever Had laat Ricky zijn gevoel goed zien. Dit is een heel gevoelig nummer met een rustige melodie. Hier hoor je pas goed hoe mooi de stem van Ricky is. Ook dit nummer past heel goed bij een zonsondergang. Wanneer je een warme dag wilt afsluiten, dan kun je prima naar dit nummer luisteren.

Hiermee dit de vierde editie van Summer Songs erop! Volgende week is er weer een nieuwe editie. Die zal dan in het teken staan van Katy Perry. De zangeres heeft natuurlijk veel hits op naar naam staan. Maar met welke artiesten werkte zij ook alweer samen? Dat lees je volgende week in een nieuwe Summer Songs!

Tot volgende week!