Recensie: Veronica Inside

Recensie: Veronica Inside

Geschreven door Sebastiaan Boers

Veronica kwam vrijdagavond met een nieuw programma. Nou echt nieuw is het niet te noemen natuurlijk. Vanaf nu is Voetbal Inside omgetoverd tot Veronica Inside. De drie bekende mannen zijn verhuisd van RTL 7 naar Veronica. Onder de naam Veronica Inside gaat de mannen gewoon verder waar zij bij RTL 7 gestopt zijn. Maar er zijn wel een aantal veranderingen te zien. 

Zo is de intro aangepast. De studio ziet er compleet anders uit. Het is nu meer een strakker geheel. Van de 'voetbalkantine' is nu bijna niets meer over. Het oogt nu in ieder geval een stuk groter. Er is duidelijk geïnvesteerd in de mannen van Veronica Inside. Gelukkig zijn de mannen niet anders. Zij zijn nog altijd even gevat en lekker zichzelf. Dat is én blijft de kracht van dit voetbalprogramma. Want dat moet zeker niet veranderen. 

Verder valt op dat er ineens kunstgras in de studio ligt. Daarmee lijkt de nadruk op voetbal te liggen. Alsof je als kijker niet door hebt dat dit een voetbalprogramma is. Ook duurt deze talkshow nu een half uur langer dan voorheen. Is dat niet te lang zou je kunnen denken? Nou nee hoor, dit programma mag zeker langer duren. Ook voor een niet voetbalfan is Veronica Inside een leuk programma om te volgen.

Het was even spannend wat de mannen zouden gaan doen. Presentator Wilfred Genee heeft veel reclame gemaakt voor zijn nieuwe programma. Zo zat hij gisteren (donderdag) bij Laat op één. Daar riep hij meerdere keren dat zijn nieuwe programma, Veronica Inside, om 20.30 uur te zien is bij Veronica. Gelukkig is Wilfred nog gewoon zichzelf. Alleen heeft hij wel een andere plek aan tafel gekregen.

Daar moesten veel mensen even aan wennen. Wilfred zit op de plek van Johan Derksen. Johan zelf zit op de plek van Wilfred. Maar voor mij persoonlijk is dat niet zo erg. Het gaat om de inhoud van dit programma en niet zo zeer waar iemand zit. De goedlachse René van der Gijp is ook even vrolijk als altijd. Zijn aanstekelijke lach was weer meerdere keren te horen.

Voor de kijker is het fijn dat Veronica Inside gelijk is aan Voetbal Inside. Het is weer het 'voetbalkantine' gevoel. De kijker zal hier wederom van gaan genieten. Het extra half uurtje is een cadeau voor de kijker. Bij RTL 7 duurde de talkshow 'maar' anderhalf uur. Bij Veronica mogen de mannen twee uur lang praten over van alles en nog wat én (een beetje) over voetbal. Want laten we eerlijk zijn; daar draait Veronica Inside wel om natuurlijk.

Toch is er ook iets nieuws bij Veronica Inside. Zij hebben een nieuwe verslaggever. Dennis Schouten van PowNed ging aan de slag. Hij heeft een bijzondere manier van interviewen. Dit lijkt wel goed te passen bij de nieuwe koers die Voetbal Inside wil gaan varen. Zij durven tegen de stroom in te gaan. Ik denk dat Veronica wel eens een succes in handen heeft met de mannen van RTL 7 én met Dennis.

Of het ook echt een succes is, moet nog even blijken. Morgen maakt Stichting Kijkonderzoek haar kijkcijfers bekend. Veronica Inside heeft wel veel sterke concurrenten op het 'veld' staan. Zo stond het programma recht tegen over De Slimste Mens én Een tegen 100. Toch zullen er zeker veel mensen naar de eerste aflevering gekeken hebben. Zeg nu zelf; dit programma wil je toch niet missen?

Veronica Inside is iedere maandag én vrijdagavond te zien vanaf 20.30 uur bij Veronica.

Foto: Helene Wiesenhaan