Twan Huys begint aan vernieuwde RTL Late Night

Twan Huys begint aan vernieuwde RTL Late Night

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Twan Huys begint vandaag aan het vernieuwde RTL Late Night, de zender nam in het voorjaar afscheid van Humberto Tan die een hele week kreeg om zijn afscheid te verwerken bij het RTL4-programma. "We gaan voor het gesprek van de dag en de honger om dat voor elkaar te krijgen is groot.", laat Twan weten in het AD.

Op zijn verzoek is de nieuwe studio dat verhuisde van het Rembrandtplein naar De Hallen Studio's in New York Loft-stijl. " Niet slecht hè?", glundert Twan van trots in het AD. 

Het nieuwe decor wordt pas bekend tijdens de eerste uitzending van het vernieuwde RTL Late Night dat sinds dit seizoen de naam van de presentator draagt. Maandag bijten Wesley Sneijder en apachevlieger Roy de Ruiter het spits af. De studio dat een groot podium bevat en van de hand van David Grifhorst (The Passion) komt bevat enorme led scherm en is verder voorzien van een ovale tafel, weet het AD.

Twan gaat er alles aan doen om de beste gasten te krijgen is zijn talkshow. "Ik hoop op een primeur of iemand aan tafel die niet al elders zit. Net als de andere talkshows zullen we als teckels achter de beste gasten aanzitten." Huys is niet bang voor de critici die over hem gaat schrijven. "Ik weet dat de pennen klaarliggen, maar het weerhoudt me natuurlijk niet. Ik heb nog nooit zoveel energie gehad als nu door alles wat er gebeurt."

RTL Late Night met Twan Huys is vanaf maandag 3 september om 22.30 uur te zien op RTL4.

Foto: RTL / Ruud Baan