Vincent kijkt: Adam Zkt. Eva VIPS

Vincent kijkt: Adam Zkt. Eva VIPS

Geschreven door Vincent Popken

Adam Zkt. Eva VIPS is nu bezig aan het tweede seizoen en dit is de eerste aflevering die ik van dit seizoen zie. Vorige seizoen en ook de seizoenen zonder bekende Nederlanders heb ik wel eens langs zien komen, maar ik zet er niet speciaal mijn tv voor aan. Ik stond ook niet te springen om dit vanavond te kijken, maar als je moest kiezen tussen Gordon of drie naakte mannen op een eiland dan is de keuze (zelfs voor een heteroman als ik) niet zo moeilijk. Dus besloot ik om te kijken hoe voormalig topturner Jeffrey Wammes op zoekt gaat naar zijn Adam.

Mijn eerste vraag die meteen bij me opkomt als ik naar dit soort programma’s met bekende Nederlanders kijk is; waarom zou je hier in godsnaam aan mee willen doen? Ik kan mij niet voorstellen dat ze het echt doen om een nieuwe liefde te ontmoeten. Daarvoor heb je tegenwoordig wel verschillende datingssites en apps (in dit geval dus Grindr) als je echt zo hopeloos bent.

Maar oké, Jeffrey Wammes vond dit dus wel de ideale manier om een Adam te zoeken en besloot dus in zijn blote kont op nationale televisie te gaan. Als eerst spoelt glazenwasser en voetbaltrainer Maurice aan op het eiland. Uiteraard is de ontmoeting een beetje ongemakkelijk en beide heren geven al toe dat ze elkaar goed bekeken hadden. Als vrijwel direct hebben ze besloten dat ze het tweepersoonsbed delen, want dat is veiliger, vind Jeffrey. Ja goede smoes.

Dan komt Adam twee het eiland op gelopen. Het is de 21-jarige Valentino die op het eerste gezicht compleet het tegenovergestelde is van Maurice. Ik ken weinig ongemakkelijkere momenten dan de ontmoeting tussen de twee Adams van Jeffrey. Wat ook steeds opvalt is dat Jeffrey bang is dat hij zijn piemel verliest en houd hem de hele tijd vast.

Als het donker is gaan de drie mannen naar bed. Dit is het moment dat je verwacht dat de twee Adams gaan strijden om een plek naast Jeffrey, maar niets is minder waar. Valentino besluit in het veel te kleine eenpersoonsbed te gaan liggen en Maurice mag naast Jeffrey liggen. De volgende ochtend merk je al snel dat Valentino buiten boord valt en zal de keuze niet zo moeilijk zijn voor Jeffrey.

Uiteindelijk staan alle drie de heren (met kleding) naast Marieke Elsinga (met kleding). Marieke heeft in mijn ogen wel een geweldige baan. Ze praat met de kandidaten, stuurt ze vervolgens naar een onbewoond eiland terwijl ze zelf op het resort in de zon ligt en ontvangt ze een dag later weer terwijl Jeffrey nu voor de moeilijkste keuze uit zijn leven. Hij kiest Maurice en ze gaan samen naar huis, Valentino druipt alleen af.

Daarmee komt er een einde aan dit nogal ongemakkelijke programma. Ik had wel iets meer spektakel verwacht van drie naakte mensen op een eiland. Maar goed, Jeffrey heeft gevonden waar hij naar op zoek was en Marieke ontvangt weer de volgende bekende Nederlander die met zijn billen bloot gaat.

Steeds meer jongeren verruilen het traditionele tv-kijken voor video-diensten als Netflix en Videoland, maar er valt zoveel te ontdekken op de traditionele televisiezenders. In ‘Vincent kijkt’ geeft Vincent (19) op eigen wijze een samenvatting van de pareltjes van de Nederlandse televisie.