Vincent Kijkt: ‘Op het eerste aanzien is Lego Masters een suf programma’
Bron: RTL

Vincent Kijkt: ‘Op het eerste aanzien is Lego Masters een suf programma’

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Steeds meer jongeren verruilen het traditionele tv-kijken voor video-diensten als Netflix en Videoland, maar er valt zoveel te ontdekken op de traditionele televisiezenders. In ‘Vincent kijkt’ geeft Vincent (21) op eigen wijze een samenvatting van de pareltjes van de Nederlandse televisie.

Normaal gesproken bespreek ik in deze rubriek programma’s die ik zelf al vaker gekeken heb en die ik ook echt leuk/interessant vind. Dat is bij Lego Masters wat ik vanavond gekeken heb niet zo. Sterker nog: al voordat ik het gezien had, had ik al een sterke mening over het programma. Want kijken naar volwassen mensen die met Lego spelen leek mij heel erg suf. Maar toen zag ik wekelijks de kijkcijfers voorbij komen en die liegen er toch niet om, dus besloot ik maar eens te kijken wat Nederland op de zaterdagavond bezig hield. 

Ex-geliefden

Wanneer de eerste, vrij orginele opdracht begint gaan de koppels meteen aan de slag. Lego bouwen met je geliefde lijkt mij al moeilijk zonder ruzie te maken, laat staan met je ex-geliefde. Toch doet er een ex-koppel mee aan het programma. Dat er voor deze opdracht vier uur de tijd is helpt dat niet voorkomen. 

Bij de tweede opdracht kreeg één team een uur voorsprong en de andere teams mochten alleen kijken. Voor mij zou het een straf zijn, want nu halverwege het programma heb ik nog moeite om het te volgen. Maar na een uur zijn de twee mannen nog amper begonnen en hebben ze alleen de beste blokjes weggepakt voordat de andere duo’s mochten beginnen. 

Brickmaster

Een vraag die mij ook blijft hangen is: hoe wordt je een Brickmaster? Creativiteit is wel een must, of je neemt gewoon een pilletje tijdens het jureren. Zonder grappen, Bas Brederode krijgt gewoon betaald om met Lego te spelen en ondanks dat ik niks met Lego heb (misschien ook wel een beetje de reden waarom ik niet zo heel positief ben over dit programma) is dat gewoon heel cool.

Maar goed, deze rubriek is vooral bedacht om onder andere jongeren te laten inzien hoe leuk programma’s op tv nog kunnen zijn. En ik snap echt wel dat mensen dit leuk vinden. De presentatie door Ruben Nicolai is heel goed gedaan en hij neemt zichzelf en het Lego bouwen ook niet heel serieus, waardoor hij een tegenwicht is van de kandidaten en de Brickmaster die alles wel serieus nemen. En RTL heeft natuurlijk veel geluk met de quarantaine tijd, want iedereen heeft nu tijd genoeg om met die blokjes te bouwen. Pas wel op dat je niet op zo’n blokje staat, want dat is de enige herinnering die ik aan bouwsteentjes heb.