GTST - blog ; special 5000!

GTST - blog ; special 5000!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De spanningen lopen enorm hoog op!

Lorena (Gigi Ravelli) 

Het leven van Lorena verkeerde in groot gevaar. Door een USB-stick leek het geluk aan de kant van Lorena te zijn. Op de USB-stick stond belastende informatie over zakenman Ludo Sanders (Erik de Vogel). Met deze informatie wilde Lorena makkelijk en snel geld verdienen.

Als Lorena de dood in de ogen kijkt, lijkt het er op alsof ze wil stoppen met haar chantage plannen. Totdat ze Bing (Everon Jackson) in vertrouwen alles over haar plannen tegen Ludo verteld. Samen gaan de twee tot het uiterste om Ludo zoveel mogelijk geld afhandig te maken.

Helaas voor Lorena komt de man die haar aanreed, Thijs Kramer (Miro Kloosterman), er achter dat ze Ludo chanteert. Hierop besluit Thijs haar te waarschuwen. De zakenman Veltman, die geld witwast via Sanders inc, is gevaarlijker dan gedacht. Met deze gedachte wordt Lorena overladen door angst. Ze besluit te stoppen met de chantage plannen, maar Bing gaat door. Hierdoor wordt het te heet onder de voeten van Lorena, waardoor ze besluit te vluchten voor Ludo...

Nina - Vincent (Marly van der Velden - Oscar Aerts)

Het nieuws dat Nina en Vincent neef en nicht zijn is ingeslagen als een bom. Deze informatie legt een enorme druk op de relatie tussen de twee. Vooral Vincent heeft hier grote moeite mee. Heel Meerdijk lijkt zich hier zorgen over te maken. Dan heeft Nina een idee, ze wil op vakantie met Vincent. Samen besluiten ze er even tussen uit te gaan. Het liefdeskoppel gaat naar Israël, waar Nina haar Vincent ten huwelijk wil vragen.

Als Nina dit nieuws verteld aan Lucas (Ferry Doedens) kan hij zijn mond niet houden. Al snel komt Lorena ook achter de plannen, waardoor Lorena zelf ook een idee krijgt; samen met Lucas ook naar Israël. Maar het blijft niet bij vier mensen die afreizen naar Israël, er is nog iemand die dit viertal achterna reist.

De vakantie doet Nina en Vincent zichtbaar goed. De twee komen dichter bij elkaar en kunnen hun geluk niet op. Zij weten niet in welk gevaar zij zich bevinden. Op een romantische manier wilde Nina Vincent verrassen met een huwelijksaanzoek. Dat moment liep even anders, maar Nina sprak de magische woorden uit. Vincent weet niet wat hem overkomt, hij is overrompeld door emoties. Dit is genoeg voor Nina, zij denkt dat haar relatie voorbij is. Ze gaat er alleen vandoor, maar loopt recht op het gevaar af...

Anton (Joep Sertons) 

Het leven van Anton bevind zich in een ware nachtmerrie. Nadat Rikki (Robin Martens) hem vals beschuldigd van aanranding, valt heel Meerdijk over Anton heen. Zelfs Anton's zoon Sjoerd (Guido Spek) staat achter het verhaal van Rikki. Alleen Bianca (Elvera Out) gelooft in de onschuld van haar man.

De leugen van Rikki gaat zo ver, dat het tot een rechtszaak komt. Alles lijkt erop dat Anton schuldig bevonden wordt aan de aanranding. De vriendin van Sjoerd, Wiet (Pip Pellens) weet dat Rikki liegt. Dit probeert ze aan Sjoerd te vertellen, maar die wil niet luisteren. Hij zit vol woede naar zijn vader, dat hij alles om zich heen vergeet en alleen oog heeft voor Rikki. Dit heeft zijn prijs, zijn relatie met Wiet loopt stuk. Door de breuk tussen Sjoerd en Wiet, lijken Rikki en Sjoerd elkaar weer te vinden. Maar dan beseft Rikki wat ze gedaan heeft en besluit open kaart te spelen tegenover Sjoerd.

Anton wordt vrijgesproken van de aanranding. Maar de problemen lijken nog lang niet te zijn opgelost. Door alle gebeurtenissen, besluit Anton om zichzelf op te peppen, letterlijk. Door medicijnen uit het ziekenhuis te stelen, lijkt Anton de wereld weer aan te kunnen. In combinatie met drank komt Anton in groot gevaar. Ook zijn werk in het ziekenhuis lijdt enorm onder zijn toestand. Bianca probeert haar man te helpen en verteld het hele verhaal aan het ziekenhuis. Door het bericht van Bianca wordt Anton op non-actief gezet in het ziekenhuis.

Dit maakt Anton razend, hij wordt een paar weken geschorst van zijn werk. Het gaat steeds slechter met Anton, merkt ook Bianca. De relatie komt onder een grote druk te staan, als Anton Bianca de deur wijst. Sjoerd weet ondertussen de hele waarheid rond Anton-Rikki en onderneemt meteen actie. Hij maakt het goed met zijn moeder, Bianca en probeert in contact te komen met zijn vader, Anton. Die is onbereikbaar...

5000ste GTST 

Zakenman Veltman chanteert Ludo op geheel eigen wijze. Een man van Veltman is Nina en Vincent afgereisd om Nina iets aan te doen. Ludo kan niet anders dan op de eis van Veltman ingaan, vertellen dat Ludo zelf geld witwast in plaats van Veltman. Hotel de Rozenboom loopt inmiddels vol in afwachting van de persconferentie die Ludo wil gaan geven. Ook Janine (Caroline de Bruijn) wacht in spanning op de komst van Ludo.

Sjoerd probeert contact te krijgen met zijn vader Anton. Onderweg in de auto is Anton druk opzoek naar zijn telefoon, die op de grond van zijn auto ligt. Een moment van afleiding zorgt voor dat Anton nog net kan zien hoe hij vol tegen een tegenligger botst. De ravage is enorm, Anton is zelf zwaargewond geraakt en de auto is zwaar beschadigd. Dan wordt snel duidelijk met wie Anton in botsing is gekomen. Ludo zat in de andere auto en is ook gewond geraakt tijdens de aanrijding. Janine krijgt eindelijk contact met Ludo en hoort het verhaal aan. Ze haast zich naar het ziekenhuis.

In Israël lopen de spanning ook enorm hoog op. Ludo heeft contact gehad met Nina en haar gewaarschuwd. Lucas en Vincent weten ook van het gevaar en gaan samen met Lorena opzoek naar de vermiste Nina. Het is uiteindelijk Lorena die Nina weet te vinden. Samen proberen ze te ontkomen aan de man die achter Nina aanzit. Terwijl Nina woedend is op Lorena heeft ze geen keus, ze moet wel met haar mee. Dan ziet Lorena de man die achter Nina aanzit staan. Daarna gaat het snel, Nina verliest haar evenwicht en valt van een klif af. Lorena haast zich naar beneden en ziet samen met Vincent de gewonde Nina liggen met een grote wond in haar hals. Lucas zit ondertussen in spanning te wachten op nieuws over Nina. De man die achter Nina en Lorena aan zat heeft het nu op Lucas voorzien. Met een verdovingsmiddel wordt Lucas overvallen en meegenomen door de mysterieuze man.

Bianca en Sjoerd wachten nog altijd op een bericht van Anton. Bianca kan haar geluk niet op, eindelijk kan ze haar zoon weer in de armen sluiten. Echt lang duurt het geluk niet, Bianca krijgt een verontrustend bericht over Anton. Ze krijgt te horen van het ongeluk wat Anton heeft gehad. Snel haast ze zich met Sjoerd naar het ziekenhuis waar de berichten slecht zijn. De toestand van Anton lijkt levensbedreigend.

NINA

Nina is zwaar gewond door haar val van de klif. Hoe loopt het af met Nina? Komt ze er weer bovenop? Heeft de relatie tussen haar en Vincent nog een toekomst?

LORENA

Lorena voelt zich enorm schuldig door de valpartij van Nina. Zal ze gaan bekennen dat zij degene is geweest die Ludo heeft gechanteerd? Hoe zal Ludo hierop reageren?

ANTON

Anton heeft het enorm zwaar. Hij verliest het contact met zijn zoon, hij wordt op non-actief gezet door het ziekenhuis en heel Meerdijk denkt dat hij Rikki heeft aangerand. Overleefd Anton het zware auto-ongeluk? Hoe zal het contact tussen Anton-Bianca-Sjoerd zich herstellen? Hoe zal Anton reageren op de bekentenis van Rikki?

LUDO 

Ludo weet zich geen raad meer. Hij wordt gechanteerd door een (voor hem) onbekende en door Veltman. Kan Ludo Nina nog redden? Hoe komt Ludo zelf uit het auto-ongeluk? Kan hij Veltman te slim af zijn?

LUCAS

Lucas is alleen als hij wordt overmeestert door een onbekende man. Wat is deze man van plan van Lucas? Hoe reageert Janine op de ontvoering van haar zoon?

VELTMAN 

De zakenman die Ludo chanteert en in zijn macht heeft lijkt samen te werken met iemand. Wie is deze persoon? Is het mogelijk een oud bekende van Ludo?

De 5000ste aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) is verreweg de spannendste aflevering sinds tijden. De verhaallijnen vanuit de cliffhanger komen opnieuw tot een enorm hoogtepunt. Nog nooit eerder was een cliffhanger zo spannend als die van de 5000ste aflevering. De spanning in Meerdijk (en Israël) is weer helemaal terug. Deze cliffhanger roept enorm veel vragen op, die zeker niet in één aflevering beantwoord zullen worden. Feit is dat de kijker nog lang zal terug denken aan deze spannende cliffhanger. 

Goede Tijden Slechte Tijden is elke werkdag om 20.00 uur te zien, natuurlijk bij RTL 4. 

Sebastiaan Boers