Expeditie Robinson 2018 Een dubbel vertrek zonder vreugde maar met veel RESPECT!.

Expeditie Robinson 2018 Een dubbel vertrek zonder vreugde maar met veel RESPECT!.

Geschreven door John Holdorp

De vorige keer dat er twee expeditieleden vertrokken waren dat de twee zijkwijven van kamp Zuid, twee klagers die weinig bijdroegen en ook op social media bekritiseerd werden en hun vertrek werd toegejuicht. Hoe anders ging het deze week.

Na een natte, verregende nacht waarin in eerste instantie niemand het vuur aankreeg werd er op Noord vooral gesproken over het wegstemmen van Gwenda terwijl bij de onbekenden vooral Jan en Sandra bezigwaren met hun kansen als ze de proef zouden verliezen.

Maar er stond niet alleen een proef tussen kamp Noord en de onbekende op het programma, ook de twee oudjes op Duivelseiland moesten tegen elkaar aan de bak.

Maar niet voordat Corry & Johnny een tocht op hun eiland hadden gedaan waarbij Corry een tros bananen ontdekte, een blad volgens Johnny maar koningin Corry had weer gelijk! En toen ze ook nog een krab vonden, vingen en kookten was het een fantastische dag voor deze twee ouderen.

Kamp Noord en de onbekenden moesten ook tegen elkaar strijden in een puzzel/waterproef. Een grote puzzel moest worden gemaakt waarbij de puzzelstukken dreven op het water. De onbekenden hadden tot de afgelopen proef echter geen proef verloren en wilden deze uiteraard ook niet verliezen. In de gedachte met een meerderheid de samensmelting in te kunnen gaan om alle bekenden een voor een weg te kunnen stemmen. Maar het nog door kapitein Tony samengestelde team vertoond veel veerkracht en wist nadat ze eerst achter leken te liggen de puzzel als eerste klaar te krijgen en te winnen . En dus moesten de onbekenden weer naar de eilandraad. Een eilandraad waarbij wist iedereen het zou gaan om wie werd weggestemd, Jan of Sandra. Het werd uiteindelijk Sandra.

Ook Johnny en Corry moesten een puzzel maken, dit konden ze doen terwijl een bal door een soort Expeditie Robinson flipperkast rolde. Speculaties in kamp Noord liet zien dat men daar vooral op Corry gokte die ze sterker inschatten. De puzzelproef tussen Corry en Johnny ging gelijk op maar tegen het eind nam Johnny een voorsprong en won uiteindelijk de proef  waardoor ‘baas’ Corry, ‘koningin’ Corry naar huis moet.

In mijn vooruitblik heb ik dit geschreven over de 67-jarige Corry:

Kamp  Zuid begint met de voor mij grootste verassing onder de kandidaten: Corry Konings, mijn eerste gedachte was: “meid wat heb je hier te zoeken”. Maar zou dit moedertje, de andere expeditieleden een heel apart gevoel van binnen geven of is huilen voor haar al snel te laat? Ze staat echter wel open voor nieuwe dingen want Corry heeft ook meegedaan met het programma van Ali B waarin moderne rappers gekoppeld worden aan oudere succesvolle Nederlandse artiesten.

Een 67-jarige dame die knopen kon leggen als geen ander, gaten groef om palen in te plaatsen waarmee een verhoging/bed gemaakt kon worden. Een dame die al snel ‘King Corry’ of ‘baas Corry’ werd genoemd door mede kampleden. Een 67-jarige dame die mij verbaasd en waarvan ik ontzettend heb genoten. En als ik op twitter kijk ben ik niet de enige. Als Corry nu de politiek in zou gaan zou half Nederland op haar stemmen.

En met de samensmelting in het vooruitzicht kan ik alleen maar zeggen:  ‘baas Corry’, RESPECT voor je deelname aan Robinson. Je hebt mij een heel goed gevoel van binnen gegeven!