Column Expeditie Robinson:  RESPECT!

Column Expeditie Robinson:  RESPECT!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

 

……….R.E.S.P.E.C.T.!

Ik zou een blad vol kunnen typen met het woord respect om aan te geven hoe ik denk over de winnaar van Expeditie Robinson. In een eindaflevering die wat minder geforceerd avondvullend overkwam werd in een aflevering duidelijk wie de Expeditie gewonnen heeft. Niet de eindproef zien tot het laatste onderdeel en dan weer een week wachten. Wat in mijn ogen een absolute vooruitgang is.

Bij de aankomst van de deelnemers bleek al snel dat veel van hun wilden of hoopten dat boerin Bertie de winnaar zou worden. Bijna iedereen gunde het Bertie, maar de gunfactor is niet bepalend in wie de winnaar wordt.

Zoals elk jaar was het weer een proef bestaande uit meerdere onderdelen waarbij uiteindelijk een schietproef bepaalde wie de winnaar zou worden.

Dio wilde winnen, Thomas wilde vooral Dio verslaan en Bertie ging het gewoon maar doen. De manier waarop Dio in het eind het spel heeft gespeeld was niet mijn manier. Als je al zo lang afspraken hebt met dezelfde groep mensen kom je ze in mijn ogen na. Maar daar dacht Dio duidelijk anders over.  Mede daarom gunde ik het Dio het minste van alle drie de finalisten. Ik gunde Thomas zijn wraak maar eigenlijk gunde ik de overwinning het meeste aan de nuchtere boerin Bertie. Die in de eerste aflevering weg werd gestemd omdat ze vond dat alle anderen uit haar kamp meer reden hadden om te blijven. Maar wel de kans voor afvallerseiland aangreep en daar 28 dagen heeft gezeten waarbij ze meerdere andere deelnemersverslagen heeft. Totdat het haantje Jayjay naar het eiland kwam. En er ontstond chemie tussen twee ogenschijnlijke tegenpolen. Waar een vriendschap uit is ontstaan. Erg leuk vond ik het bezoek van Jayjay aan de boerderij van Bertie.

Maar uiteindelijk draaide het om wie de winnaar wordt. En de eerste beslissing zou vallen in een moeilijke proef waarin een zilveren balletje langs een soort  doolhof moest worden geloodst. Viel je bal kon je opnieuw beginnen. Dio was de eerste die eraan kon beginnen, Bertie tweede en Thomas derde. Maar allemaal hadden ze het moeilijk. DE eerste twee zouden verder strijden om de titel winnaar. De laatste zou afvallen.

Dio kon het langste proberen maar uiteindelijk was het de nuchterheid die won. Bertie wist als eerste haar bal in het gat te laten vallen. Hierop ging de strijd tussen Dio enThomas die absoluut Dio wilde verslaan en wraak wilde nemen. Maar Dio won deze strijd.

Bertie en Dio mochten beginnen aan de schietproef waarin de munitie gekregen kon worden door een beker te vullen met kokosnootmelk. Bertie begon er als eerste aan en was al halverwege toen Dio aankwam. Dio die als een beest begon te hakken.

Uiteindelijk stonden beiden op hun platform om met een katapult kokosnoten in 3 vaten te schieten waardoor ze zouden ontploffen. Bertie liet het eerste vat ontploffen, Dio vlak daarna waarna er veel missers kwamen. Uiteindelijk wist Bertie voor de tweede keer raak te schieten , kort daarna gevolgd door Dio, zo leek het, maar de kokosnoot sloeg wel het vel dat het vat bedekte eraf, maar ketste zelf af en er volgde geen ontploffing.

En uiteindelijkschoot Bertie voor de derde keer raaak en won de expeditie. Naeen dag al weggestemd worden, het dagenlang alleen volhouden op een eiland, meerdere ander deelnemers wegspelen. Daarna voor het eerste met proeven in aanmerking komen in de halve finale en de finale en die winnen. Dan kun je maar een ding zeggen RESPECT!

Dus een welgemeend RESPECT voor de absoluut terechte winnaar. Bertie!

Bekijk Expeditie Robinson op TVblik.nl/expeditie-robinson