Expeditie Robinson 2018 Van bijna dodelijke fouten en een politieke zelfmoord.

Expeditie Robinson 2018 Van bijna dodelijke fouten en een politieke zelfmoord.

Geschreven door John Holdorp

De samensmelting is achter de rug met 2 duidelijke groepen die aan elkaar beloofd hebben de andere groep eruit te spelen. Maar in Robinson gaat nooit iets zoals gepland. Immuniteit en stiekeme verbondjes verstoren altijd bestaande plannetjes.

In het begin was alles pais en vree, Robin vond zijn rust op winnaarseiland. Sommige deelnemers waren opgeknapt en aangesterkt van het samensmeltingsdiner, anderen hadden het moeten bekopen met opspelende darmen en voelden zich zwakker en Laurie en Dominique begonnen al met het smeden van een plan om ondanks hun minderheid toch iemand van het team van de bekenden eruit te stemmen. En Nienke de winnaar van de proef op Duivelseiland kwam terug. Alles zoals verwacht dus.

Totdat de proef kwam, een simpele proef met wat planken/puzzelstukken waarvan een op een vlot dat je uit het water moest trekken en een paar anderen die je tijdens het spel moest verzamelen om uiteindelijk via een touwconstructie en een trap af te dalen om een puzzel te maken.

De winnaar krijgt immuniteit en de verliezer een zwarte stem, alles nog zoals bekend, zoals verwacht. Dus niets schokkends…..

Het begin van de proef is voor de sterke spelers. Het einde voor de puzzelaars, slecht in een van de twee kan je de kop kosten.

Tijdens de uitleg is Jody er niet bij, hij is niet scherp.  Ozzy wel en als de proef begint schiet hij als een windhond vooruit. Terwijl Laurie moeite heeft om in een paal te komen. Windhond Ozzy komt met een minuten grote voorsprong bij de puzzel aan. Hij lijkt een zekere winnaar te zijn. Laurie en Nienke zijn de twee laatsten.

Terwijl iedereen puzzelt merkt Jody dat hij puzzelstukken mist, die heeft hij onderweg, op de trap laten liggen. Maar ook Gregory merkt dat hij een puzzelplank mist. Die ligt nog verder terug dan de achtergelaten traptreden van Jody. Kostbare fouten die veel tijd kosten. Ondertussen ploetert Ozzy voort en blijkt puzzelen niet zijn sterkste kant en als hij en Steven hun planken door elkaar gooien is het voor hem einde oefening en glipt de bijna zekere overwinning uit zijn handen. En dan plotseling, bijna onzichtbaar en uit het niets wint de zo onopvallende Dominique en krijgt immuniteit!

Uiteindelijk blijven Jan en Gregory over waarvan uiteindelijk Jan iets beter puzzelt en Gregory laatste wordt en een zwarte stem krijgt.

Dominique gaat als tweede onbekende naar winnaarseiland de rest van haar team kwetsbaar achterlatend. Maar Dominique krijgt een reddingsboei toegeworpen. Ze mag met 2 mensen  die zij uitkiest naar winnaarseiland met eten of ze krijgt een extra stem. Ze kiest voor de stem, een keuze waar ze al snel spijt van krijgt.

Alle deelnemers krijgen een koker met hun naam erop met 6 stemmen erin, maar de verplichting om zolang je stemmen hebt er verplicht elke ronde minimaal 1 in te moeten zetten. En dan begint het grote gekonkel:

Ozzy, Jan en Laurie beredeneren dat de bekende deelnemers ieder minimaal 2 stemmen in zullen zetten op een van hun, waarschijnlijk Ozzy, zij moeten dus minimaal 13 stemmen inzetten op Loiza wordt afgesproken. Maar dit plannetje lekt uit waarop Jody besluit zichzelf op te offeren en al zijn stemmen in te zetten op 1 onbekende deelnemer. Als Steven en Jan samen bezig zijn krijgt Steven een mondelinge en in gebarentaal gegeven cursus hoe hij een koe moet insemineren. Maar ook Ozzy, Steven en Gregory overleggen. Waarbij Ozzy uit de woorden van Steven begrijpt dat de andere dames Laurie zat zijn en dus misschien op haar willen stemmen. Wat hij weer aan Laurie vertelt, waarop Laurie besluit verhaal te gaan halen bij Loiza. Kunt u het nog volgen? Als Loiza dan aangeeft dat wat Ozzy zegt totaal gelogen is besluiten Loiza en Laurie verhaal te gaan halen bij de groep. De confrontatie wordt aangegaan en de bom barst. Als Ozzy onduidelijk blijft hoe hij aan dat verhaal komt en aangeeft het van Steven begrepen te hebben en deze dit ontkent lijkt Ozzy aangeschoten wild te zijn.

Als bij de eilandraad blijkt dat Gregory (naast zijn zwarte stem) 1 en Steven 1 stem gekregen hebben en Ozzy 8 stemmen lijkt dat de groep hem afstraft voor zijn leugen maar bij zijn vertrek geeft Ozzy duidelijkheid, Laurie heeft aangegeven hem niet meer te vertrouwen iets wat hem zo geraakt heeft dat hij besluit tot een politieke zelfmoord en vraagt hij aan de groep om hem weg te stemmen zodat hij in ieder geval het vertrouwen van Laurie terug krijgt. Iets wat zoals uit de stemming blijkt de groep ook doet.