It Takes 2 verhuist van RTL naar Talpa

It Takes 2 verhuist van RTL naar Talpa

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

It Takes 2 verhuist na drie jaar RTL4 naar de concurrent SBS6. Dat hebben beide zenders bevestigd tegenover het AD. Het muziekprogramma dat bij RTL4 werd uitgezonden komt uit de productiestal van John de Mol die vanaf volgend jaar het programma op SBS6 gaat uitzenden.

"It Takes 2 is een geweldige aanvulling voor SBS 6. Wij bouwen steeds verder aan een sterke programmering voor de zender. Daar past It Takes 2 met zijn grote fanbase heel goed in", jubelt Talpa. "Wij hebben heel veel vertrouwen in het programma en wij zijn blij dat we het onze kijkers kunnen aanbieden.”

RTL laat weten dat het een eigen beslissing is om niet verder te gaan met het programma. "We hebben besloten om It Takes 2 niet te programmeren bij RTL 4 komend seizoen. In de financiële onderhandelingen met Talpa zijn we er op basis van de prijs-kwaliteitverhouding niet uitgekomen”, aldus een woordvoerster van RTL.

"We ontwikkelen zelf steeds meer eigen formats en kijken mede daarom ook kritisch naar de verdeling van ons programmabudget. We willen volop blijven investeren in bestaande en ook zeker vernieuwende content voor al onze platformen.”

It Take 2 was drie seizoenen lang te zien bij RTL4 en werd onder andere gepresenteerd door Gordon, Jamai Loman en Chantal Janzen. Winnaars waren Jan Versteegh, Bibi Breijman en YouTuber Dionne Slagter. Het lijkt erop dat Gordon en Jan Versteegh de presentatie gaan verzorgen. Beide maakte onlangs de overstap naar John de Mol's Talpa.

Foto: RTL