Expeditie Robinson 2018 The backstabber

Expeditie Robinson 2018 The backstabber

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De halve finale staat voor de deur en iedereen is bezig zichzelf in een goede positie te spelen. Wat moeilijk lijkt voor Loiza die al begrepen heeft dat iedereen op haar gaat stemmen en zij heeft onvoldoende stemmen om een ander eruit te stemmen. Dus lijkt haar enige hoop het winnen van de proef. Ze zoekt weliswaar Gregory op , maar die blijft vaag omdat hij eigenlijk al toe heeft gezegd haar eruit te stemmen. Loiza vermoed al snel dat Greg de kant van het andere team heeft gekozen.

Steven en Dominique genieten ondertussen op winnaarseiland, in afwachting van de nieuwe winnaar.

Gregory zoekt ondertussen steun bij meester manipulator Laurie, degene die misschien het minste heeft bewezen maar een meester blijkt om anderen voor haar plannetjes te winnen en zo te overleven. Laurie probeert hierna Robin over te  halen om Jan weg te stemmen als Loiza immuniteit zou winnen. Maar Robin ziet dat niet zitten.

De proef blijkt een uithoudingsproef te zijn. Laurie, Greg en Robin dichten zichzelf kansen toe. Loiza moet winnen weet ze.

Maar het is Jan die in deze proef als eerste afvalt, gevolgd door de persoon die zichzelf wel vaker een sterkere rol in de proeven heeft toebedacht maar dit nog nooit heeft waargemaakt, Laurie. Maar ook Robin die vanaf het begin niet goed stond valt snel, als derde af. Waarna Gregory en Loiza overblijven en het plannetje van met nam Laurie dreigt te mislukken. Maar Greg die vaker als tweede is geëindigd in een proef blijkt nu de langste adem te hebben en wint de proef. En mag naar winnaarseiland met brood, spek, eieren, peper en zout. Waar hij met enthousiasme wordt ontvangen.

En terwijl Jan, Robin en Laurie hun plannetje nog eens bevestigen vieren ze op winnaarseiland een feestje met hun eieren met spek.  De nacht voor de eilandraad en de nacht voordat Gregory Steven of Dominique uit moet dagen regent het de hele nacht. Steven heeft een plan in de maak, waarvan hij zichtbaar geniet. In de biecht praat hij over “backstabben”terwijl hij een dolk in zijn hand steekt. Waar hij zichtbaar plezier in heeft. Hij wil zorgen dat Gregory hem uitdaagt, dan verliest hij opzettelijk waardoor Dominque in ieder geval de halve finale haalt en hij terug bij de eilandraad 1 stem in wil zetten op Loiza die dan eruit ligt. De eilandraad daarna wil hij zijn resterende 5 stemmen inzetten op Robin als die tenminste de proef niet wint. Waardoor hij dan ook van de misschien wel sterkste speler af is.

Loiza beloofd in haar biecht nog aan Gregory en Steven dat Karma een bitch is. En heeft zich al verzoend met haar vertrek maar blijft wel hopen op een wonder.

Tijdens de eilandraad blijkt dat wonder ook te bestaan, in de persoon van de teruggekeerde Braboneger Steven die meer stemmen inzet op Robin waardoor mede door de 3 door Loiza ingezette stemmen niet Loiza maar Robin de strijd moet verlaten. Robin die dit waanzinnig sportief opneemt. Het gezicht van Laurie vertrekt echter zo ontzettend duidelijk dat ik eigenlijk verwachtte dat ze in huilen uit zou barsten. En Loiza zich realiseert dat Steven niet naar het andere team is overgestapt maar haar heeft gered. Maar de vraagt die nu blijft is of Steven hiermee niet zijn doodvonnis heeft getekend. Laurie die zichtbaar baalt dat haar zoveelste plannetje om iemand eruit te werken niet is gelukt zal zeker nu Steven, de sterkste over gebleven speler op de korrel nemen en hem eruit willen krijgen mocht hij de proef en dus immuniteit niet winnen.