Expeditie Robinson 2018 De finalisten

Expeditie Robinson 2018 De finalisten

Geschreven door John Holdorp

Vijf expeditie leden zijn nog in de strijd, Gregory en Dominique op winnaarseiland en Steven, Jan en Laurie. Van deze vijf gaan er maar 3 naar de finale. En zoals gebruikelijk volgt er een strijd op winnaarseiland en de winnaar hiervan zit in de finale. De verliezer gaat met de overige 3 de strijd aan voor de overige 2 finale plaatsten.

Wie gaat het winnen in de strijd tussen Do en Gregory, Gregory heeft een en Do 2 proeven gewonnen. Wie maak van de overige 3 de beste kansen, Steven en Laurie hebben ook al een proef gewonnen. Alleen Jan heeft nog geen proef gewonnen.

Als eerste de strijd tussen Do en Gregory, ze moeten een zithouding aannemen met hun rug tegen een plank en geen zitting. Degene die zo het langste blijft zitten wint en zit in de finale. Als Gregory merkt dat hij begint te verzuren besluit hij blufpoker te spelen. Hij probeert te doen alsof hij er nog relaxed bijzit en is wat met zijn nagels bezig. Do merkt ook dat ze begint te verzuren en kijkt regelmatig naar de ogenschijnlijk zo relaxte Gregory en besluit als het ware zichzelf niet verder op te branden omdat ze verwacht dat hij het nog lang vol kan houden en ze nog een proef moet doen. Ze baalt ontzettend als Gregory haar verteld dat hij het niet lang meer vol had kunnen houden. Ze beseft dat ze langer vol had kunnen houden en misschien wel had kunnen winnen.

Maar nu moet ze de strijd aan met Steven, Jan en Laurie en weer een uithoudingsproef, nu niet voor de benen maar voor de armen. Ondanks dat Do al een uithoudingsproef achter de rug heeft valt ze niet als eerste af, maar dit is Laurie. Do valt wel als tweede af. Het gaat dus tussen Jan en Steven, die merkt dat hij misschien niet de juiste tactiek heeft gebruikt omdat hij nu met zijn mindere arm het touw vastheeft en niet mag wisselen tot de volgende knoop. Hierdoor redt hij het niet en staat Jan, ietwat verrassend in de finale. Als je je eerste proef moet winnen dan maar in de halve finale.

Steven, Laurie en Do strijden dan om de laatste plaats in de finale. Als eerste zichzelf uit een knoop bevrijden, dan naar een boei roeien en een kist open maken waardoor een vuursteen boven komt drijven. Hiermee vuur maken om een touw door te branden waardoor een fakkel vrijkomt die aangestoken moet worden. Tenslotte nog even een heuveltje oprennen met die brandende fakkel om een vuur aan te steken. Simpel toch.

Maar vooral die knoop is niet simpel en zorgt voor veel problemen maar het is Laurie die hem als eerste los heeft en al in het bootje zit voordat Do als tweede en Steven als derde de knoop los hebben. Maar Laurie blijkt geen ster in richting bepalen en roeit finaal de verkeerde kant uit. Als dan ook blijkt dat Laurie moeite heeft om het kistje onder water open te krijgen sluipen Do en Steven dichterbij. Maar omdat het kistje hun ook moeilijk valt houdt Laurie haar voorsprong en begint als eerste aan het vuur maken, snel gevolgd door Do en Steven.

Laurie heeft alleen aardig vuur, Steven ook maar Do heeft alleen nog maar rook. Totdat Do haar touw vlam vat n dit als eerste door brandt waardoor zij als eerste  met haar fakkel de heuvel op kan rennen, gevolgd door Steven met als laatste Laurie die steeds een voorsprong heeft gehad maar die hier verliest. Steven komt weliswaar nog in de buurt van Do maar redt het niet en Do wordt de derde finaliste.

In de finale dus Do, die verrast heeft door meerdere proeven te winnen, Gregory die ook proeven gewonnen heeft en Jan die niets gewonnen had tot het beslissende moment.