Inzamelingsactie 3FM Serious Request: De Lifeline van start

Inzamelingsactie 3FM Serious Request: De Lifeline van start

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De jaarlijkse inzamelingsactie 3FM Serious Request gaat vandaag van start. Voor de eerste keer sinds 2004 is er geen Glazen Huis, maar gaan drie team van 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in Nederland te voet van actie naar actie om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg.

De drie teams bestaan uit Sander Hoogendoorn en Eva Koreman, Jorien Renkema en Rob Janssen, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen. De actieweek wordt om 21:00 uur afgetrapt als Sander en Eva vanaf Vlieland vertrekken. Vanuit Utrecht krijgen de dj’s opdrachten die ze moeten uitvoeren.

Het publiek kan dit jaar kiezen waar zij geld voor inzamelen. Het geld kan naar reanimatiecursussen in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld of noodhulp bij oorlogen en conflicten. Luisteraars kunnen net als voorgaande edities weer platen aanvragen of geld inzamelen met een zelfbedachte acties.

De NTR doet dit jaar op televisie uitgebreid verslag van de inzamelingsactie van NPO 3FM. De omroep brengt gedurende de actieweek updates op NPO 1 en komt aan het einde van elke dag op NPO 3 met een uitgebreid verslag van die dag, dat wordt gepresenteerd door Klokhuis-presentator Maurice Lede.

3FM Serious Request is ook 24 uur per dag te volgen op themakanaal NPO 3 Extra op kanaal 28 bij KPN en kanaal 128 bij Ziggo. Op kerstavond doet de NTR vanaf 19:25 uur op jongerenzender NPO 3 verslag van de eindshow van de inzamelingsactie met optredens van onder andere De Staat, HAEVN en RONDÉ.

Foto: NPO 3FM