Column De Lifeline: Duurt Te Lang

Column De Lifeline: Duurt Te Lang

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

3FM staat deze week weer in het teken van 3FM Serious Request. Drie team van 3FM-dj’s gaan dit jaar vanaf drie verschillende locaties te voet van actie naar actie om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg. Daniël volgt de inzamelingsactie van NPO 3FM op de voet.

De tweede dag van 3FM Serious Request 2018 zit er inmiddels alweer bijna op. Eigenlijk is De Lifeline vandaag helemaal langs mij heen gegaan, een verschijnsel dat bij veel mensen bekend voor zal komen. 3FM Serious Request 2018: De Lifeline moet duidelijk nog een beetje op gang komen.

Als ik aan mensen vraag of zij Serious Request dit jaar weer volgen, krijg ik steeds het antwoordt: ‘Dat is toch gestopt?’ Blijkbaar zijn alleen het dalende aantal vaste luisteraars van 3FM op de hoogte van de nieuwe inzamelingsactie en heeft de rest van Nederland alleen maar meegekregen dat het Glazen Huis is gestopt. Ik ben ook even op social media gaan zoeken naar reacties. ‘Ik snap niks van dat nieuwe Serious Request’, schrijft iemand.

Gisteren schreef ik al dat ik het stiekem eigenlijk wel een goede beslissing vind dat NPO 3FM is gestopt met het Glazen Huis, want zoals zenderbaas Sharid Alles afgelopen week op NPO Radio 1 zei hing het Glazen Huis erg aan voormalige boegbeelden als Giel Beelen en Gerard Ekdom. Maar misschien is 3FM een beetje doorgeslagen. Verandering is goed, maar te veel niet. En al die veranderingen zorgen ook bij mij voor verwarring.

Die verwarring wordt naar mijn idee vooral veroorzaakt omdat er geen structuur is. Voorheen was het heel duidelijk: ‘Drie dj’s mogen een week lang niet eten en maken non-stop radio vanuit een grote glazen radiostudio ergens op een plein in Nederland’. En nu: ‘Drie team van 3FM-dj’s lopen van actie naar actie en kondigen ondertussen plaatjes aan die worden ingestart door een dj’s in een tijdelijke studio in een muziekgebouw in Utrecht’.

3FM, lezen jullie even mee? Waarom hebben jullie niet gekozen voor een soort Top 2000 Café, waarvandaan de hele dag radio wordt gemaakt door verschillende 3FM-dj’s. De dj’s in het Serious Request Café ontvangen artiesten, praten over het goede doel met Wijnand Speelman en Frank van der Lende (die met het Rode Kruis op reis zijn geweest) en schakelen de hele dag over naar de drie teams, die te voet van actie naar actie gaan.

Ik begrijp dat er nu weinig veranderd kan worden, dus moeten we het nu maar hier mee doen. Een van de weinige dingen die gelukkig niet is aangepast is het aanvragen van platen voor een donatie aan het Rode Kruis. Het nummer Duurt Te Lang van Davina Michelle is op de tweede dag van 3FM Serious Request 2018 de meest aangevraagde plaat. Misschien een geheime hint van de luisteraars? Nu genoeg gezeikt: Join the Lifeline!

Foto: NPO 3FM / Bewerking Showbizznetwork.nl