Column De Lifeline: Beste beentje voor

Column De Lifeline: Beste beentje voor

Geschreven door Daniël Schalk

3FM staat deze week weer in het teken van 3FM Serious Request. Drie team van 3FM-dj’s gaan dit jaar vanaf drie verschillende locaties te voet van actie naar actie om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg. Daniël volgt de inzamelingsactie van NPO 3FM op de voet.

De derde dag van 3FM Serious Request 2018: De Lifeline zit er gelukkig alweer bijna op, want het was voor de dj’s geen makkelijke dag. Vooral Eva Koreman, die samen met Sander Hoogendoorn een team vormt, had het zwaar te verduren. “Mijn voetjes vallen ervan af”, zei de radio-dj vandaag.

Voor degene die dachten dat Serious Request was gestopt, niets is minder waar: Drie team van 3FM-dj’s gaan deze week te voet van actie naar actie om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, ondertussen kondigen zij plaatjes aan die worden ingestart door een dj’s in TivoliVredenburg. De teams bestaan uit Sander Hoogendoorn en Eva Koreman, Jorien Renkema en Rob Janssen en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen.

3FM besloot vandaag om het de drie teams iets makkelijker te maken en hebben van een kinderwagen een mobiele radiostudio gemaakt. De eerste twee dagen liepen de teams met grote rugtassen met zendapparatuur op hun rug, maar alle apparatuur staat nu in een kinderwagen. Ook de camera’s zijn nu op de kinderwagen geïnstalleerd, waardoor het nu een stuk fijner is om de inzamelingsactie via de webcam van 3FM te volgen.

Het weer was vandaag typisch Nederlands. Ik zou liegen als ik medelijden met de lopers zou hebben, want eigenlijk is De Lifeline ook leedvermaak. Hoe zwaarder de dj’s het krijgen, hoe leuker het voor de kijker en luister is. Eva voelde zich vanavond bij aankomst op hun eindbestemming voor vandaag ‘een kruising tussen een gewonde baby-giraffe en een eend’. Ik kan mij daar eerlijk gezegd niks bij voorstellen, maar het zal vast niet prettig zijn.

Nadat Sander en Eva rond 15:00 uur hun eindbestemming voor vandaag bereikte, was het de beurt aan Jorien en Rob om het stokje over te nemen en in zes uur van Liempde naar Tilburg te lopen. Ook Jorien had het zwaar vandaag en werd een uur voor aankomst op hun eindbestemming voor vandaag even emotioneel door alle mensen die in actie komen voor Serious Request. Terwijl Jorien besloot om een stapje terug te doen, zette Rob zijn beste beentje voor.

Ik vind Rob toch wel de uitblinker 3FM Serious Request 2018. De teruglopende lopende luistercijfers van 3FM hebben volgens mij te maken met het ontbreken van bekende gezichten bij NPO 3FM. Voorheen dacht je bij 3FM aan Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen & Sander, maar nu is 3FM eigenlijk gezichtloos. Als 3FM er bovenop wil komen moet 3FM weer gezichten krijgen waarvoor je de radio op 3FM zet, zoals Rob Janssen!

Mark en Rámon zijn inmiddels gestart vanuit Groenlo, waar zij vanmorgen om 09:00 uur aankwamen, en hopen na hun middagdutje vannacht rond 03:00 uur aan te komen in Westendorp in de Gelderse Achterhoek. Ook Mark en Rámon zullen het de komende uren niet makkelijk krijgen, want Rámon gaf vlak na hun start vanuit Groenlo aan dat hij last heeft van zijn knie. Het wordt voor ons als ramptoeristen dus de komende dagen alleen maar leuker!

Foto: NPO 3FM / Bewerking Showbizznetwork.nl