De Belbus van Kassa heeft allereerste gala

De Belbus van Kassa heeft allereerste gala

Geschreven door Sebastiaan Boers

Presentatrice Amber Kortzorg is vanavond te zien een speciale aflevering van Kassa. Op de eerste zaterdagavond van januari is er een heuse Belbusgala te zien. Tijdens deze Gala blikt Amber terug op de hoogte én dieptepunten van de Belbus uit 2018. Welke consumentenproblemen zijn er allemaal opgelost dankzij de Belbus? Welke zijn Amber zelf nog allemaal bij gebleven?

De Belbus is een vast onderdeel van consumentenprogramma Kassa. Bijna wekelijks ging Amber op pad om consumenten te helpen. Vaak pakt zij de zaken heel ludiek aan. Zo was er een aflevering met defecte sportschoenen. De verkoper reageerde niet op vragen van zijn consumenten. Dus kwam Amber, met camera, verhaal halen bij de verkoper zelf. Meestal lukt het Amber wel om een zaak goed op te lossen. 

Niet alleen in Nederland was Amber actief met haar Belbus. Ook is zij afgereisd naar Bonaire om daar allerlei consumenten te helpen. De resultaten hiervan worden door Reinier van Zutphen besproken. Wat heeft Amber allemaal bereikt met haar bezoek aan het eiland? Sommige kijkers namen het Amber kwalijk dat zij naar Bonaire afreisde. Zij vonden dat er in Nederland ook genoeg consumenten met problemen zijn.

Cabaretier Howard Komproe levert een humoristische afsluiter met zijn eigen kijk op consumentenzaken. Ook maakt Amber de winnaars van de 'leukste Belbus'- en 'minst sportieve bedrijf'-verkiezing bekend, waar kijkers de afgelopen weken op konden stemmen. Kortom het wordt een bijzondere start van het nieuwe jaar, 2019.

Amber Kortzorg: "Het wordt een feestje. We hebben een band, veel goud en glitters èn presenteren natuurlijk een selectie van de leukste fragmenten van 2018. In zo'n jaaroverzicht is het echt gaaf te zien wat de kracht is van de Belbus. Normaal gesproken focussen we in Kassa op dingen die mislopen. Deze avond wordt een echte feel good uitzending. Als ik zo terugkijk, ben ik best wel trots op wat we allemaal hebben bereikt!"
Kanshebbers voor de 'leukste Belbus'-award zijn de Belbussen over het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Car2Go, Simpel, Belevenissen.nl, Juffrouw Joy en Ziggo. In de categorie 'minst sportieve bedrijf' moeten Van Cranenboek, Indieplant, KLM, Promovendum en Rofra vrezen voor de titel.

Het Kassa Belbusgala is vanavond om 19.05 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: BNNVARA