Duncan Laurence voor Nederland naar Songfestival

Duncan Laurence voor Nederland naar Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Singer-songwriter Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv. Het nummer waarmee de singer-songwriter Nederland zal vertegenwoordigen wordt op donderdag 7 maart bekendgemaakt, dat heeft AVROTROS maandag laten weten.

AVROTROS zegt in een persbericht de lijn van de afgelopen jaren voort te zetten. “We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is”, zegt Eric van Stade, directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie.

Duncan is erg trost. “De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent.”

Bekijk hieronder de Nieuwsflits van Songfestival Update:

Duncan Laurence, die op 11 april 1994 werd geboren in Spijkenisse op het eiland Putten, studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. De singer-songwriter ontwikkelde zich daar als zanger, songwriter en producer en deed tijdens zijn studie ervaring op in onder andere Londen en Stockholm.

Foto: AVROTROS