Ondergrondse post: briefje aan Niels

Ondergrondse post: briefje aan Niels

Geschreven door Yvette Neuschwanger

[caption id="attachment_61286" align="alignleft" width="296"] Bron foto: beeldbank AVRO Tros[/caption]

Zo, Niels. Tevreden over jouw snelle jokerwisselactie? Wat was ook alweer de titel van jouw meest recente single? Oh ja, IJskoud, dat was het. Nou treffender kun je deze actie van jou ook niet samenvatten hè. "Waarom zou je dat doen?" zingt sinds het enerverende einde van deze aflevering door mijn hoofd. Ben je echt zó fanatiek?

Ik geloof er namelijk geen snars van dat jij de mol bent. Zeker niet omdat alles bij jou zo opvallend misgaat. Zoals het verkeerd intikken van een antwoord bij de koffietest bijvoorbeeld. Maar laat ik niet te hard van stapel lopen, want ook het begin was natuurlijk heel enerverend. We hadden natuurlijk nog de uitkomst van de executie tegoed.

Laten we dus maar even bij het begin beginnen.

No more Nikkie

Eén voor één druppelden jullie de lobby/ruimte binnen en nadat Sarah zich als 7e had gemeld, was het dus wachten op Robèrt of Nikkie. Wij zagen vorige week al dat het tussen hun twee ging, sterker nog...door een beetje onoplettende montage hadden we min of meer al geconcludeerd dat Nikkie het veld zou gaan ruimen. Het was voor mij dus niet echt een verrassing om Robèrt uit de lift te zien stappen. Wel was ik verrast door wat er op het liftscherm te zien was '10 M' ; ook wel 'MOL' in spiegelbeeld.  Past wel een beetje in mijn tunnelvisie moet ik zeggen (die Robèrt deelt met Jammie Jamie, dat wel). Zag jij het ook?

Had even te doen met Rick Paul die zijn maatje Nikkie dus niet eens meer gedag had kunnen zeggen. Wel sneu om zo het veld te moeten ruimen. Al werd ze natuurlijk wel uitgezwaaid door onze Rik, wat op zich wel koddige televisie opleverde. Qua hoogteverschil en zo. Enfin, belangrijkere zaken: wist je dat Merel een vrijstelling had vorige week? Volgens mij heeft ze dat alleen maar gedeeld met Jammie Jamie, want ik heb haar (en Rik) er verder niet over gehoord. Best vreemd eigenlijk...

Floating prison escape

Op naar de eerste opdracht. Waarvoor jullie richting een prachtig stuwmeer reden met op de voorgrond een groot, zwart dino ei. Wat eigenlijk een stuk meteoriet is, maar dat klinkt niet zo sexy. Op die klomp steen staat 61 of GI, iets waar ik na de eerste aflevering al op wees. Kan verwijzen naar Robèrt (geboren in 61) of naar Rick Paul (Grote Improvisatieshow). Nog aannemelijker is het dat de bewoners van Guatapé ooit begonnen zijn met het schilderen van de naam van hun stad op de berg, maar al gauw inzagen dat het veel te veel werk zou zijn. Maar je moet niet alles geloven wat je op Wikepedia leest hoor.

Goed. In dat stuwmeer mochten jullie je volgende opdracht gaan doen. Geïnspireerd door Escobar, werden jullie in duo's met boot en al opgesloten in een kooi. De drie kooien werden van start naar finish gebracht, maar als jullie wisten te ontsnappen en terug te varen naar de start, dan zouden jullie geld verdienen. Hoeveel was afhankelijk van hoe lang jullie durfden te wachten. Want hoe langer er werd gewacht, des te meer geld er verdiend kon worden. Maar dat had niet iedereen even goed begrepen geloof ik hè? Neem nou Jammie Jamie en Sinan, die als een soort van Miami Vice meets Peppie & Kokkie de juiste codes kwamen doorgeven. Waarbij de Don Johnsonwannabee wel zijn leesbril was vergeten, want man oh man wat waren dat kleine cijfertjes zeg, die aan de buitenkant van de kooien hingen.

Na het vinden van de juiste code kon er ontsnapt worden. Jammie Jamie, was volkomen hyperdepiep en riep de ontsnapte 'gevangenen' zelfs op tot een wedstrijdje. Waarom? Zodat er minder geld in de pot zou komen? Merel en Rick Paul hadden het wel door, maar werden zo ontzettend opgejut door Jamie. En ook Sarah had zo haar bedenkingen bij te snel terugvaren. Maar ja, Robèrt hè. Die wist haar ervan te overtuigen snel weg te varen. Jij had trouwens ook best haast. Sterker nog, jij ging ook nog even openlijk twijfelen of jullie wel de goede kant op gingen. Iets te openlijke molpoging weer hoor, ik trap er niet in.  Oh enne...even voor die andere kant van mijn tunnel: Jammie Jamie werd maar drukker en drukker in dat bootje hè (was dat niet de titel van deze aflevering?). Nog even los van het feit dat hij letterlijk het roer in handen had en daarmee een sleutelpositie als mol. Mmmmm…

Don't cry for me San Gil

Al met al hadden jullie maar liefst € 500 voor de pot. Klinkt top, ware het niet dat jullie er € 2200 hadden laten zwemmen door die snelle actie. Doodzonde. Snel weg daar dus. Met het vliegtuig zelfs, want jullie gingen naar San Gil, waar we -zoals we het kennen van WIDM- ons mochten onderdompelen in een prachtige natuursetting. Niet dat jullie daar een opdracht gingen doen, nee dat werd gewoon in een hotelletje georganiseerd. Jullie gingen één groot John Lantingavontuur aan, volop open deuren en met een vleugje Evita. Nou ja, vleugje....zij had maar één balkonscène, jullie mochten zo'n 20 balkons onveilig maken. Het was één grote muppetshow onder begeleiding van de Colombiaanse Ronnie Flex en Lil Klein (senior en met gitaar) die een ode brachten aan de mol. Althans, ik hoorde hen een paar keer Robèrt zingen.

We kunnen die hele opdracht nu kapot analyseren, we kunnen ook de snelle conclusie trekken dat 4 man (jij, Robèrt, Merel en Sarah) op de verkeerde plek stonden. En dat Sinan zich daar al heel snel bij had neergelegd/gezeten (die had er echt geen zin meer in) en dat Rick Paul verdorie op zijn bordje had kunnen zien dat jij en Merel niet op die verdieping thuishoorden. STOND OP HET BORDJE VOOR ZIJN NEUS!  Terecht ook dat je wat geïrriteerd was na afloop, al was het niet Jammie Jamie dit keer die je moest hebben. Maar ja, Rick Paul en jij zijn dikke mik volgens mij hè? Pro bondje was het toch?

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

De volgende ochtend was iedereen het debacle al weer gauw vergeten. Er was taart, er waren balonnen en Jammie Jamie werd vrolijk toegezongen voor zijn verjaardag. Iedereen schreef iets in de trant van 'ik ben de mol' op de stenen van het jengaspel dat hij cadeau kreeg, dus daar kan ik verder niets uit afleiden. Normaal zou je ook nog iets van koffie met gebak doen, maar Robèrt had alleen een taartje geregeld. Beetje balen, dus op naar de koffieboerderij. [ik zou hier iets kunnen schrijven over het feit dat ik overal weer vogels zag vliegen en ook constant hoorde en hoe dat een verwijzing naar Merel zou kunnen zijn, maar dat doe ik niet]

Voor dat ene kloterige kopje koffie moesten eerst 40 quizvragen worden beantwoord. Over...juist ja, koffie. Gelukkig kregen jullie de antwoorden mee in een soort van informaatpak. Een witte overall vol met teksten over koffie. Koffieweetjes op je bil, been, borst of buik. Teambuilding in optima forma. Gelukkig niet lukraak, er waren wel categorieën. Logisch dat jij als categorie 'liederen'  had, nog logischer was de categorie van Robèrt. Hem letterlijk horen zeggen "ik ben van de productie" was voor mij wel een bevestiging dat hij geen kandidaat is maar....juist, bij de productie hoort. Sinan weigerde een overall aan te trekken en werd daardoor gebombardeerd tot vliegende keep. Al was hij wel wat vleugellam, want hij stond als vastgenageld op één plek. Ach wat maakte het uit. Terwijl iedereen elkaars erogene zones besnuffelde op zoek naar informatie, tikte jij in je enthousiasme Rita Corrita in met dubbel R. En vergat Merel een hoofdletter bij het antwoord Maxwells house. Jullie hadden bij sommige tablets ook gewoon kunnen stoppen en voor het geld op dat moment kunnen gaan. Maar ja, dat is natuurlijk koffiedik kijken. Want uiteindelijk bracht deze opdracht jullie nul komma nul niks op. Zonde.

Hoe voelt dat nou?

En toen kwam het moment suprême hè. Test en executie. Waarbij Evelien haar joker dacht in te zetten, maar die bij de executie door Rik ongeldig werd verklaard. Want hij was open geweest. En jij en Rick Paul de vermoorde onschuld spelen. Totdat bleek dat ze die joker misschien wel heel hard had kunnen gebruiken, want nu moest ze het veld ruimen. Hoe voelde dat? Een huilende vrouw voor je die zojuist keihard genaaid is door twee teamies? Dat zal nooit de bedoeling zijn geweest neem ik aan. Tegelijkertijd...het is maar een spel en stiekem kan ik dit soort acties wel waarderen. Brengt wat jeu in het spel. Want laten we heel eerlijk zijn....van de opdrachten moesten we het deze week niet hebben hè? Maar kunnen we één ding afspreken? Willen jij en Rick Paul stoppen met dat openlijke gemol? Het leidt zo af joh. Thanks!

See you next week! Enne...ik zag jullie bij de executie zo zitten in dat hoge gras. Doe je wel even op teken controleren?

Groet Yvette