B&B Vol Liefde: Zoenen tijdens het hardlopen? Zolang je de soldaatjes maar geen poppetjes noemt!
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Zoenen tijdens het hardlopen? Zolang je de soldaatjes maar geen poppetjes noemt!

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

In week 2 van B&B Vol Liefde maakte we ook kennis met Albert en Arno. Nu hebben we iedereen gezien en kan het avontuur voor iedereen eindelijk beginnen. Ik ben nog steeds benieuwd waarom ze Arno en Albert voor later hadden bewaard, maar hopelijk gaan we daar deze week achter komen. Laten we maar snel gaan kijken wat iedereen heeft meegemaakt, want er is weer heel erg veel gebeurd.

Albert (63 jaar oud) uit Spanje

De nieuwe Martien Meiland, die volgens mij geen makkelijke man is om mee samen te leven. Nou wat ik deze paar afleveringen van hem gezien heb klopt dat laatste wel aardig. Samen met Debbie van vorig seizoen kiest hij zijn vrouwen uit. Debbie geeft nog aan dat ze denkt dat het in ieder geval erg gezellig gaat worden. Ik weet niet wat zij precies voor gezelligheid voor ogen had, maar met de eerste vrouw is dat niet echt gelukt.

Marijke (62 jaar oud) is de eerste die naar het Spaanse kasteel komt om het hart van Albert te veroveren. De eerste avond wou hij met haar uit eten gaan, maar daar zat zij niet zo op te wachten. Ze eten daar best wel laat en ze was moe van de reis. Uiteindelijk besluiten ze samen thuis te eten, zodat zij op tijd naar bed kan. Ze is erg benieuwd of er iets zou kunnen opbloeien. De volgende ochtend blijkt al dat zij niet heel erg kan wennen aan de levensstijl daar. Albert heeft een huishoudster die alles doet en Marijke vindt het lastig dat ze in de ochtend niks zelf kan doen qua ontbijt maken. Je ziet Albert af en toe echt denken dat hij haar een zeur vindt. Na het ontbijt geeft hij haar een rondleiding door het kasteel, zij ziet vooral de mooiheid maar hij ziet ook alle gebreken. Hij vindt haar complimenteus en charmant, maar ze heeft ook trekjes die hij irritant vindt, dus hij wil het nog een dagje aankijken. Hij vond haar voornamelijk irritant omdat ze zijn soldaatjes poppetjes noemde. En dat mag absoluut niet!

Ondertussen vindt Marijke het irritant dat hij geen diepgang aangaat, ze kan maar geen ingang bij hem vinden. Bij het avondeten wil hij eigenlijk zeggen dat het haar laatste avond is, maar hij is heel moe en geeft dat ook geregeld aan. Toch blijft zij maar doorgaan over zijn gevoel, terwijl hij geen zin heeft om daarover te praten. Een beetje bot maakt hij haar dat duidelijk. Hij vindt dat zij maar gewoon even iets moet vertellen over zichzelf, als ze dan vraagt waar dat over moet gaan wordt hij weer geïrriteerd. Ze moet dat zelf maar beslissen. Ook merkt hij dat hij het daten helemaal niet zo leuk vindt, hij vindt het lastig om haar af te wijzen.

De volgende ochtend is het een beetje ongemakkelijk bij het ontbijt, maar gelukkig voor Albert heeft Marijke zelf al besloten dat ze naar huis gaat. Hij was hier helemaal blij mee, want zo hoeft hij haar niet af te wijzen. Ik snap echt wel dat het lastig is om iemand af te wijzen, maar dat weet je wel als je meedoet aan dit programma. Die vrouw heeft zich opgegeven en is helemaal naar Spanje gekomen daar kan je ook wat aardiger mee om gaan. Natuurlijk was ze heel de tijd aan het doorvragen, maar zij wil ook weten of het iets had kunnen worden. Wees anders gewoon een eerlijke man en zeg al gelijk dat het niets kan worden.

Dan komt al snel de volgende vrouw aan, zal dit dan wel die gezelligheid gaan geven waar Debbie het over had? Malgosia (50 jaar oud) uit Polen is de volgende. Ze heeft een droom, ze wil joggen met Albert en dan even uitrusten onder een boom en daar zoenen. Albert is prettig verrast door haar verschijning. Hij denkt dat zij wel tegengas kan geven, wat hij wel nodig heeft. Als zij daar nog maar net is wil Albert eigenlijk even gaan joggen en dat laat Malgosia zich geen twee keer zeggen. Zij gaat mee, als ze maar wel even kunnen rusten halverwege. Albert vindt het wel leuk dat zij meegaat, wel moet hij een beetje zijn tempo aanpassen maar dat vindt hij niet erg. Dat verbaasde mij dan weer heel erg.  

Als ze hem dan vervolgens meesleurt naar een boom ben ik even bang dat ze hem echt al gelijk gaat zoenen. Dat doet ze toch nog niet. Bij Malgosia zie ik wel snel al een andere Albert. Het voelt fijn en goed en hij vindt het prettig om haar in huis te hebben. Ze hebben veel overeenkomsten en dat zie ik ook wel. Hij straalt wel iets meer een rust uit dan toen Marijke daar was, waarschijnlijk werkte Marijke echt op zijn zenuwen. Het gaat allemaal wel erg snel, want Malgosia is al verliefd op hem. Ze raakt hem ook heel veel aan, zelfs als er vrienden van hem komen eten. Het maakt haar niet uit hoe het loopt, maar ze wil er hoe dan ook wel een vriendschap aan overhouden. Ik denk dat ze er wel meer aan over wil houden dan dat, maar we gaan het zien. Hij vindt haar in ieder geval heel lief en gevoelig en hij houdt van dat soort mensen. Ik zie echt wel een betere klik dan met Marijke, maar ik denk ook niet dat dit iets zal gaan worden. Ik denk dat zij dan weer net iets te pittig zal zijn.

Anja (70 jaar oud) uit Frankrijk

Bij Anja is er gelijk al een wonder, Joop besluit toch haar koffie te drinken als ze samen in de ochtend een kopje koffie willen drinken. Hij heeft vooral geen zin om naar boven te lopen om zijn eigen koffie te maken. En wonder boven wonder vindt hij de koffie nog best te drinken. Dan komt Peter (78 jaar oud) aan. Je merkt gelijk een andere Anja. Peter, de zeeman straalt levenswijsheid uit en dat vindt zij leuk. Als Joop de was wil afhalen is ze het daar eerst niet mee eens. Dingen moeten op haar manier gebeuren, maar Joop weet haar toch te overtuigen. Hij doet immers al jaren zijn eigen was. En even serieus, hoe moeilijk is de was afhalen? Waarschijnlijk was Anja ook gewoon blij dat ze even rust had van Joop, want ze voelt wel wat irritatie en spanning. Maar wees dan eerlijk en spreek het uit!

Ze lijkt eigenlijk al snel net zo gek op Peter als dat Joop op haar was bij binnenkomst. Ze voert met Peter diepe gesprekken en al snel komen de fotoboeken van vroeger op tafel. Joop heeft steeds meer het gevoel dat hij niet bestaat. Als activiteit gaat ze met Peter en Joop meedoen met Nederland in Beweging. Joop doet veel te veel zijn best om het goed te doen. Dat vindt ze vervelend, ze heeft dan liever Peter die op zijn eigen manier meedoet. Ze merkt ook al snel dat Peter haar geen energie kost, maar juist geeft. Joop raakt ondertussen steeds meer geïrriteerd. Hij doet klusjes en is dan kwaad als Anja verbaast is dat hij dat goed kan. Dat had ze kunnen weten, maar ze toont meer interesse in Peter. Ik snap Joop hierin wel al moet ik zeggen dat Joop ook niet makkelijk is. Hij kan ook zelf zijn conclusie trekken en weggaan, maar dat doet hij dan ook weer niet.

Om in de middag de tijd wat te doden stelt Anja voor om een spelletje te gaan spelen. Peter is niet zo’n spelletjes mens, maar Joop vindt het wel leuk. Met zijn drieën besluiten ze het spel mens erger je niet te gaan spelen. Joop vindt het wel toepasselijk, want sinds Peter er is doet hij dat heel de dag. In plaats van je heel de dag te gaan lopen ergeren kun je ook zelf het initiatief nemen. Stel voor om met Anja samen iets te gaan doen, al is het maar een kleine wandeling. Of als je het allemaal dan echt zo verschrikkelijk vindt en merkt dat zij een ander veel leuker vindt ga dan gewoon weg. Hou de eer aan jezelf en vertrek met opgeheven hoofd. Ik zei vorige week dat het waarschijnlijk met helemaal niemand iets zou gaan worden, maar door Peter zie ik wel dat Anja iemand echt leuk kan vinden. Ik hoop dat ze wel nog even fijn kan zoenen, zoals ze graag zou willen. Of dat met Peter zal zijn dat weet ik niet, want ik merk van zijn kant nog niet echt dezelfde interesse. Maar het kan ook zijn dat hij zich rustig houdt voor de camera’s en omdat Joop daar rondloopt.

Arno (46 jaar oud) uit Frankrijk

Deze week maken we ook kennis met Arno. Samen met een vriendin kiest hij de mannen uit die mogen komen logeren. Emil (59 jaar oud) is de eerste man die aankomt. Hij moet in de caravan slapen, want er zijn te weinig kamers. Op het eerste gezicht lijken ze beide geïnteresseerd. Emil scoort ook nog pluspunten, omdat hij niet alleen een cadeau voor Arno maar ook voor de huisdieren heeft meegenomen. Die avond eten ze zelf geslachte haan. Emil vindt dat wel lastig, maar het is een zelfvoorzienende B&B dus het is voor Arno heel normaal. Arno vraagt zich wel af of Emil het daar zou kunnen uithouden. Als dat nu al begint om een haan wat zal dat verder nog gaan brengen?

Emil geeft aan dat het best ver rijden is vanuit Nederland, voor Arno maakt dat niet uit. Hij heeft alles achter zich gelaten en zoekt iemand die ook bereid is om dat te doen. Hij heeft geen interesse in iemand die steeds heen en weer pendelt met Nederland. Emil moet dat echt nog voor zichzelf uitzoeken of hij dat ziet zitten. Hij was eventjes alleen in de B&B en dan is alleen wel echt alleen. Het is daar heel erg stil, maar niet fijn stil. Dit gaat niets worden. Als Emil het nu al te stil vindt dan gaat hij daar niet kunnen wonen. Ik vind het ook nog wel erg wat dat Arno iemand wil die compleet zijn hele leven achter zich gaat laten. Ik ben benieuwd of hij iemand gaat vinden die dat ook wil. Ik vind het ook wel iets anders tussen af en toe nog naar Nederland gaan voor familie en vrienden of willen latten en elk weekend heen en weer gaan. Dat laatste is geen optie blijkbaar door de afstand, maar af en toe moet toch wel mogelijk zijn.

Iris (57 jaar oud) uit Griekenland

Wat een verrassing bij Iris deze week, René was er toch nog. Iris vond wel dat ze erg impulsief was over dat rijbewijs. En besloot dat hij toch nog niet gelijk weg hoefde te gaan, want hij zit haar ook niet in de weg. Ze gaan met zijn tweeën naar de markt, maar helaas voor René duikt Sandra op. Hij vindt haar echt haantje de voorste en hij was veel liever alleen met Iris op de markt gebleven. Als ze op het terras zitten besluit hij een goocheltruc te doen. Dat trekt veel bekijks en Iris vindt het ook leuk hoe hij dat doet. Ik ben blij dat we toch zijn goocheltrucs nog hebben gezien.

De tweede man die namelijk aankomt is Jan (74 jaar oud), hij vindt Iris krachtig en zelfstandig en Griekenland is zijn favoriete land. Hij spreekt vooral goed Grieks als hij wijn op heeft. René vindt Jan een bejaarde, maar Iris vindt hem wel heel interessant. Jan is 10 jaar ouder dan dat René is, maar Iris vindt hem qua uiterlijk en innerlijk wel 10 jaar jonger. 10 jaar jonger zie ik niet echt, maar het is wel duidelijk te merken dat Iris Jan een stuk leuker vindt. Ze lijken ook goed te klikken samen. Ze zijn samen wezen eten en dat was heel erg leuk en ze hebben een goede klik. René besluit weg te gaan. Ze hebben beide geen klik met elkaar. Voor Iris was toch dat rijbewijs een laatste zetje.

Ik vind het helemaal logisch dat René naar huis is. Wel ben ik blij dat we toch nog iets van zijn goochel kunsten hebben gezien. Maar hij had gewoon eerder weg moeten gaan, zij had hem daar niet moeten houden. Ja, misschien tot de volgende ochtend maar niet nog veel langer. Ik vraag mij heel erg af wat voor mannen er nog gaan komen. René was duidelijk geen match en Jan komt al een stuk meer in de richting, maar ik denk ook niet dat zij echt een match gaan zijn.

Mike (35 jaar oud) uit Spanje

Mike vindt dat hij een keuze moet maken. Hij heeft er goed over nagedacht en hij vindt het sneu, maar het moet gebeuren. Hij vindt Charlotte top, maar hij voelt geen liefdesklik. Charlotte voelt hetzelfde en ziet veel meer een klik tussen hem en Noor. Noor gaat Charlotte wel heel erg missen, dat had ik van te voren ook niet verwacht. Ze leken niet echt een klik te hebben, maar blijkbaar toch wel. Ik vind wel dat Mike erg snel is met iemand wegsturen, maar aan de andere kant vind ik dat ook wel heel goed. Zodra je weet dat het niets wordt kun je maar beter eerlijk zijn.

Mike gaat nog samen met Noor op actieve date, ze gaan motorcrossen. Noor valt best wel hard, maar besluit toch door te gaan. Dat vindt hij wel erg leuk, dat ze zo stoer is. Ik denk dat Mike en Noor echt wel een goede match kunnen zijn. Ik had wel goed ingeschat dat hij dat niet was met Charlotte. Ik ben alleen wel benieuwd of we ook nog wat meer diepgang gaan zien. Ze doen nu alleen maar actieve dates. Dat snap ik, want dat vinden ze beide erg leuk om te doen. Alleen een date waarbij je even wat beter zou kunnen praten is ook wel fijn.

Mirjam (52 jaar oud) uit Zuid-Afrika

De eerste nacht voor Marcel verliep nog slechter dan gedacht, hij was ook nog eens ziek geworden van het eten. Mirjam knapte de volgende ochtend wel gelijk op hem af toen hij alle details van die nacht ging vertellen. Hij had heel erg zijn lolbroek aan en zat over alles grapjes te maken. Zij vindt de grapjes soms niet gepast, zeker niet de grapjes over samen in de jacuzzi. Ze vindt hem erg hard van stapel lopen. Ze vindt ook niet perse iets mis met hem, maar ze wil hem ook niet het gevoel geven dat ze hem leuker vindt. Ik vind wel dat ze moeilijk doet, die man wil haar leren kennen en uit zich door het maken van grapjes. Ze kan het wel nog even een kans geven, vind ik. Wat er nog aankomt is erger.  

Jacco (55 jaar oud) is de tweede man die Mirjam naar Zuid-Afrika komt. Hij heeft weinig ervaring met reizen en is nog nooit in Zuid-Afrika geweest en dat merk je. Hij wil daar graag gaan mountainbiken. En hij ziet een leeuw en die wil hij roepen, precies zoals hij een kat zou roepen. De taxi chauffeur raadt dat allemaal af. Als hij tegen Jacco zegt dat hij daar niet kan fietsen kijkt Jacco heel verbaasd. Eenmaal bij Mirjam aangekomen vindt Jacco haar leuker dan dat hij haar in het filmpje vond. Wel moet hij erg wennen als hij in zijn hut aankomt. Hij houdt heel erg van vrijheid en vindt het lastig dat hij niet alleen op pad mag en dat zijn hutje geen wifi heeft.

Ik vind het raar dat Jacco zich absoluut niet heeft ingelezen in het land waar hij heen gaat. Hij verwacht dat hij daar lekker kan rondlopen of mountainbiken, maar dat gaat natuurlijk niet. Ik denk dat hij daar helemaal niet zou kunnen aarden en dat hij snel zelf weg zal gaan. Ook met Marcel zie ik het niets worden, ik denk nog steeds dat ze helemaal niemand zal vinden. Of er moet echt nog een hele leuke man komen die haar wel kan veroveren, maar voor nu zie ik het niet.

Robert Jan (57 jaar oud) uit Schotland

Annemarie had het zwaar bij het ontbijt. Ze is geen ochtendmens en ze vond het een zware avond met een korte nacht. Dat snap ik wel, ze komt daar aan na een lange reis en zit dan gelijk midden in een verjaardagsfeest. Ze gaan met zijn drieën op een koffie date. Annemarie vindt Robert Jan en Els beide dominant. Ze heeft wat tijd voor zichzelf nodig en die wil ze nemen door te gaan hardlopen. Robert Jan vindt het prima dat zij even haar eigen momentje pakt. Er komen die dag nog meer vrienden langs voor zijn verjaardag. En hij is ook voornamelijk daar mee bezig. Annemarie vindt het spannend, maar wel begrijpelijk omdat het zijn verjaardag is.

Annemarie heeft een cadeau die ze hem graag voor zijn verjaardag wil geven. Ze vraagt aan hem wanneer daar het beste moment voor is. Hij vindt dat jammer, hij heeft liever dat ze het gewoon had gegeven wanneer zij het geschikt vond. Zij had liever het cadeau één op één gegeven, maar hij vond het wel leuk om het met iedereen aan tafel te ontvangen. Ik kan mij wel inbeelden dat het voor haar heel ongemakkelijk is. Alleen had ze het dan niet moeten vragen en moeten geven als ze één op één waren. Els is toch meer iemand die goed om kan gaan met nieuwe vreemde mensen. En daarin ook beter bij hem lijkt te passen. Ik vermoed dat Annemarie er niet heel erg lang zal blijven.

Thijz (64 jaar oud) uit Frankrijk

Thijz vindt het lastig dat er twee dames zijn, hij heeft even behoefte aan een gesprek met zijn vriend. Hij vindt het lastig zichzelf te splitsen, hij heeft een goede klik met Ammarie en gedroomd over Helena maar er komen nog drie vrouwen. Hij wil nog niet kiezen, omdat hij hen ook wil leren kennen. Ammarie is wat afwachtender en Helena een aanpakker. De sfeer bij Thijz is ook niet zo goed tussen de vrouwen. En dat maakt ook dat Thijz een keuze wil maken.

Ammarie voelt zich teveel als Helena er is. Bij het ontbijt trekt Ammarie zich even terug, ze heeft het heel lastig met de veranderde dynamiek. En ze vindt het druk. Helena vindt dat lastig en sneu voor haar, maar wel knap dat Ammarie het aangeeft en tijd voor zichzelf pakt. Helena en Thijz gaan ondertussen even lopen, hij voelt geen klik en had dat wel gehoopt. Hij vindt het lullig dat ze zo ver heeft gereden voor hem, maar moet het toch vertellen. Voor Helena komt dit als een donderslag. Thijz vond het een lastig gesprek. Helena verteld het bij terugkomst aan Ammarie, die het ook lastig vindt.

Ammarie voelt zich heel erg benauwd bij het feit dat zij alleen overblijft. Ze heeft het gevoel dat daar hoge verwachtingen aan zitten. Ik denk dat het verstandig is dat Ammarie ook weggaat. Als zij zich al benauwd voelt dat ze alleen overblijft dan vindt ze hem waarschijnlijk niet leuk genoeg. Terwijl ze eerder ook al alleen met Thijz was en zich toen prima leek te voelen. Ik vond Ammarie wel beter bij Thijz passen dan Helena, maar ik hoop dat er nog een betere match gaat komen. Want deze twee zijn dat duidelijk niet.

Ik vind het leuk dat we iedereen nu gezien hebben, nu merk je wel weer dat een Mike deze week wat minder zendtijd kreeg en Albert juist heel veel. Ik hoop dat het volgende week gewoon goed verdeeld is. Ik vind het ook leuk om te zien hoe verschillend iedereen met deze ervaring omgaat. Mike is wat sneller qua mensen wegsturen en Thijz, Albert en Anja vinden dat duidelijk lastig. Ik vind dat wel leuk om te zien. En ik ben weer benieuwd wat volgende week gaat brengen.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!