De spanningen zijn even uit de lucht in Meerdijk

De spanningen zijn even uit de lucht in Meerdijk

Geschreven door Sebastiaan Boers

De inwoners in Meerdijk kunnen opgelucht ademhalen. De spanningen zijn nu uit de lucht, letterlijk. Dinsdagavond liepen de spanningen rondom Janine (Caroline de Bruijn) en Hein enorm hoog op. Tijdens een proefverlof van Hein (Bas Heerkens) lukte het hem om zijn wraakplan in werking te stellen. Het leidde er bijna toe dat Janine werd vermoord.

Vlak nadat Janine wist te ontsnappen kwamen Ludo (Erik de Vogel) en Mark (Tim Immers) achter de verblijfplaats van Hein. Voor de ogen van Ludo en Mark probeerde Hein om Janine alsnog om het leven te brengen. Mark kon niet anders dan zijn pistool trekken en schieten. Rechercheur Daan (Dorian Bindels) probeerde het nog te voorkomen.

Maar ook hij werd geraakt door een kogel. Met lichte verwondingen werd de rechercheur opgenomen in het ziekenhuis. De ontsnapte Hein wist de kogel niet te overleven. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Janine kwam met de schrik vrij en vond troost in de armen van Ludo. Zij beleefde opnieuw angstige momenten met de psychopaat.

Ruim drie jaar geleden deed Hein ook al een poging om Janine te vermoorden. Toen had hij een gruwelijk plan bedacht. Maar ook toen kwam Ludo net op tijd om zijn vrouw te redden van de dood. Nu lijkt het erop alsof Hein nu echt niets meer aan kan richten. Met de dood van Hein komt er een einde aan de maandenlange spanning die Meerdijk in zijn greep hield.

Alles begon toen Janine haar luisterboek, Kwaad Bloed, presenteerde. Vanaf dat moment gebeurden er allerlei onverklaarbare dingen. Onder andere Jos (Bas Keijzer) zorgde voor spanningen. Hij deed zich voor als de vader van Zoë (Anouk Maas). Maar hij wilde alleen maar wraak nemen op onder andere Rik (Ferri Somogyi).

Al snel bleek dat Jos en Hein elkaar kenden uit de gevangenis. De twee besloten om samen te werken. Jos wilde Rik, Hein wilde Janine, dus bedacht Hein een gruwelijk plan. Hiervoor werd Lucas (Ferry Doedens) als levend lokaas gebruikt. Hij vreesde voor zijn leven, maar Janine wist haar zoon te redden.

Mark werd direct na de schietpartij aangehouden. Hij zit op dit moment in de gevangenis. Hij wilde op zijn beurt wraak nemen vanwege de moord op zijn vrouw Marieke (Lidewij Mahler). Zij werd aangereden door Jos vlakbij hotel De Rozenboom. Eigenlijk was het de bedoeling om Janine en Ludo aan te rijden.

Het is voor het tweede jaar op rij dat Goede Tijden, Slechte Tijden met een winter-cliffhanger heeft gewerkt. Vorig jaar stond de winter-cliffhanger in het teken van de moord op Jan Maes. Het heeft toen maanden geduurd voordat duidelijk werd die de moord gepleegd had. Dit jaar was de winter-cliffhanger een voorbode op een maand vol spanning.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Feriet Tunc