GTST Klassiekers: Thijs ontvoert Teddy en vertrekt uit Meerdijk

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Het zou een mooie dag voor Rikki worden. Ze stond op het punt om te trouwen met Thijs, alleen had hij een dubbele agenda. Hij hield helemaal niet van Rikki. Hij wilde maar één ding: weg uit Meerdijk, samen met Teddy. In eerste instantie dacht iedereen dat Sjoerd de biologische vader van Teddy was. Na een DNA-test bleek toch dat Thijs de échte vader is. 

Het was voor Rikki meer dan genoeg reden om met Thijs verder te gaan. Hij liet haar in die waan en vroeg haar ten huwelijk. Wanneer iedereen zich in de Rozenboom verzameld voor het huwelijk, is Thijs met hele andere dingen bezig. Hij heeft een vliegticket geboekt en haast zich naar de luchthaven. 

Mislukt huwelijk

Hij pakte zijn spullen en nam Teddy mee. Rikki bleef maar wachten op haar aanstaande man, maar hij kwam maar niet opdagen. Er gingen direct allemaal alarmbellen af. Samen met haar vader Rik en halfbroer Job haastten ze zich naar huis. Eenmaal thuis aangekomen werd snel duidelijk wat er aan de hand was. Thijs was weg, mét Teddy. Rikki stortte volledig in en raakte in paniek. 

Wanneer Sjoerd hiervan hoort, wil hij Rikki helpen. Hij deed haar een belofte door terug te keren met Teddy. Het leven van Rikki ging gewoon door. Ze zette het op een feesten en liet de boel de boel. Gelukkig was Rik daar om in te grijpen. Naast Teddy heeft Rikki ook nog een zoon, Bram, waarvoor gezorgd moet worden. 

Ondertussen is de politie hard op zoek naar Thijs. Niemand blijkt een idee te hebben waar hij is. Zal Rikki haar dochtertje ooit nog terugzien? Na een lange onzekere periode komt er eindelijk goed nieuws. Sjoerd is Thijs op het spoor in het buitenland. Gelukkig weet Sjoerd in te grijpen en keert terug naar Meerdijk mét Teddy.

Oude liefde roest niet

Rikki was dolgelukkig om haar dochter weer in de armen te sluiten. Haar gezinnetje is weer compleet. Door alle gebeurtenissen groeiden Rikki en Sjoerd weer naar elkaar toe. Zouden zij dan nu alsnog een gezin kunnen gaan vormen? Later bleek al snel dat er geen toekomst in bleek te zitten. De twee groeiden toch weer uit elkaar.

Sjoerd hield van een ander: Aysen. Rikki vond haar geluk met Abel. Inmiddels heeft Rikki Meerdijk ingeruild met Rotterdam. Daar is ze dolgelukkig met haar kinderen en met Abel. Of Rikki ooit nog weer terugkeert naar Meerdijk is nog maar de vraag. 

Het was allemaal een spannende verhaallijn. Dat Thijs een dubbele agenda had was wel duidelijk, maar dat hij in staat is geweest om een kind te ontvoeren was wel heftig. Het heeft voor de nodige spanningen gezorgd. Maar gelukkig kwam alles goed en sloot Rikki haar ontvoerde dochtertje weer in de armen. Thijs is overigens tot op de dag van vandaag nog onvindbaar.