Recensie: Even tot hier

Recensie: Even tot hier

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond waren Niels van der Laan en Jeroen Woe weer te zien met Even tot hier. In het nieuwe programma nemen de twee het nieuws van de afgelopen week door. Maar zoiets is er al eens eerder geweest. Het is dan ook een opvolger van De kwis. Alleen doen Niels en Jeroen het nu met zijn tweeën.

In het begin mis je Paul de Leeuw wel even. Maar de twee kunnen prima zonder hem. Zij maken van Even tot hier echt een feest om naar te kijken. De actualiteit wordt op een goede en vooral fijne manier weergegeven. Het is entertainment ten top! Hier kun je werkelijk hard om lachen. Tenminste, daar zorgen de mannen wel voor.

Natuurlijk krijgen Niels en Jeroen wel muzikale ondersteuning. Zo is de pianist Miguel Wies gewoon weer van de partij. Ook in De kwis was hij de muzikale steun en toeverlaat van de mannen. In Even tot hier stellen Niels en Jeroen het publiek allerlei vragen over de actualiteit. Af en toe volgt er een muzikale onderbreking. Het lijken er wel meer te zijn dan bij De kwis. Dat maakt Even tot hier ook ontzettend fijn om naar te kijken.

Ook de filmpjes die tussendoor volgen zijn hilarisch. Zo speelde Janny van der Heijden een gastrol. Zij moest een soort van zandkoek beoordelen. Ik weet niet hoe ze het deed, maar het was een hilarisch moment. Ontzettend fijn om haar eens van een hele andere kant te zien. De tranen rolden over mijn wangen van de lachen. Dat is wel lang geleden, dat ik zo hard heb gelachen. Janny mag van mij elke week wel terugkomen voor een leuke gastrol, dat smaakt werkelijk naar meer.

Kortom. Even tot hier is een fantastisch programma om naar te kijken. Het past ideaal op de zaterdagavond van NPO 1. Echt een programma waar je even voor gaat zitten. Vorige week keken er al één miljoen mensen naar de eerste aflevering. Het lijkt er dus ook echt op dat Niels en Jeroen ook prima zelf een programma kunnen maken. Want humor hebben beiden mannen voor tien.

Echt mannen, jullie zijn top! Ga vooral door met het maken van hilarische televisie. De kijker wil dit dolgraag zien.

Even tot hier is iedere zaterdagavond om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: Wessel de Groot