Door het Vuur toont reddingsactie na  ingestorte stelling

Door het Vuur toont reddingsactie na ingestorte stelling

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

VTM komt vanaf vanavond met nieuwe afleveringen van Helden van Hier. Het zijn beelden die niemand onberoerd laten: het moment waarop een stelling van vijf verdiepingen nabij Antwerpen Centraal het in oktober vorig jaar begaf.

Met dat beeld opent het nieuwe seizoen van Helden van Hier: Door het Vuur, vorig jaar goed voor 568.000 kijkers (live +7). De brandweermannen en –vrouwen uit de Zone Antwerpen opnieuw een inkijk in hun reddingsacties en het reilen en zeilen op de kazerne.

Brandweer Zone Antwerpen: met haar wereldhaven, dichtbevolkte binnenstad en groot aantal risicobedrijven is het een zone die élke dag uitdagingen biedt. Zevenhonderd pompiers, onderofficieren en officieren werken er dag en nacht en moeten voorbereid zijn op de meest ondenkbare scenario's. De camera's van makers Geronimo volgen hen in Helden van Hier op de voet en tonen de reddingsacties vanop de eerste rij.

In de eerste aflevering geven de camera's onder andere een unieke inkijk in de grote reddingsoperatie die in oktober vorig jaar ontstond nabij het station Antwerpen Centraal. Toen stortte een stelling van vijf verdiepingen hoog plots naar beneden.

Helden van Hier: Door het Vuur woensdag 3 april om 20.35 uur bij VTM.

Foto: VTM