Recensie: De Gordon tegen Dino show

Recensie: De Gordon tegen Dino show

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond ging bij SBS6 het nieuwe spelprogramma, De Gordon tegen Dino show. In het programma nemen Gordon en Jandino het tegen elkaar op. Het is aan presentator Jan Versteegh om de beide mannen in het gareel te houden. Alleen lijkt hij niet echt te slagen in deze rol. Sterker nog, Jan laat gewoon over zich heen lopen.

Maar De Gordon tegen Dino show is een kopie van Alles mag op vrijdag, zaterdag en zondag. Dat programma was te zien bij RTL 4. Toen moest Jandino Gordon en Gerard Joling zien te temmen. Is het wel slim om een kopie te maken? Nou nee, niet echt. Sterker nog, het origineel is stukken beter. Want de nieuwe versie is er niet bepaald beter op geworden.

Meteen bij de eerste minuten ben ik in de war. Zo zit Jandino nu ineens in een team. Ik mis Gerard toch wel een beetje. Maar Gordon en Jandino zijn soms ook wel aan elkaar gewaagd. De sfeer is hiermee nagenoeg hetzelfde als de RTL-versie. De studio ziet er gelukkig wel een beetje anders uit. Maar word je als kijker hier wel gelukkig van?

Ik ben toch ook wel geschrokken van sommige spellen. Zo is er een spelonderdeel waarbij één van elk team door elkaar wordt geschud. Het gaat er zelfs zo heftig aan toe dat er gewonden dreigen te vallen. Zo stootte Koffietijd presentatrice Quinty haar hoofd aan een lamp. Het team van Gordon kwam werkelijk niet meer bij van het lachen. Nu kan ik daar dus totaal niet om lachen. Sterker nog, ik moet er bijna van huilen. Zo slecht vind ik het spel.

Daarna is er ook nog een onderdeel waarbij iemand een soort sm-speeltje in de mond moet nemen. Hierdoor is de uitspraak van het teamlid compleet aangetast. Ik weet ook niet goed wat ik daarvan moet vinden. Het is wel een familieprogramma volgens mij? Tenminste, ik mag hopen dat het wel de bedoeling is? Want anders slaat SBS6 de plek wel compleet mis hoor.

Ik snap heel goed dat ze een eigen versie willen neerzetten. Maar dan moeten ze echt met andere spellen komen. Nu is tachtig procent gelijk gebleven. Twintig procent is anders op een verkeerde manier. Het is in ieder geen programma die ik iedere week ga kijken. Sterker nog, na één aflevering heb ik het allemaal wel weer gezien. De kans is groot dat de 400.000 kijkers dat ook vinden.

Er is vast en zeker een publiek voor De Gordon tegen Dino show. Maar ik behoor niet tot het publiek. Ik ben een zogenoemde ‘afhaker’. Een echte aanrader kan ik het ook niet noemen. Is er dan niets positiefs te noemen aan het ‘nieuwe’ programma? Tja, de lach van Gordon en Jandino? Misschien moeten Jandino en Jan van plek wisselen. Wie weet ga ik het dan wel leuk vinden?

De Gordon en Dino show is iedere zaterdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: William Rutten