Recensie: All Together Now

Recensie: All Together Now

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zo. RTL 4 durft het maar weer eens aan. Wederom komt de commerciële zender met een nieuwe talentenjacht. Maar is, All Together Now, wel een typische talentenjacht? Het heeft heel veel weg van een spelprogramma. Een spelprogramma waarin gezongen wordt voor honderd juryleden. Ja, u leest het goed; honderd juryleden. Dat zijn er toch al snel zesennegentig te veel?!

Want zeg nu zelf, waarom moeten er zoveel juryleden in één programma? Het is aan de kandidaten om alle honderd juryleden mee te laten zingen. Een soort kat en muis spelletje eigenlijk. Wie doet er vrolijk mee en wie blijft in het rood zitten? In feite is dat in het kort waar All Together Now om draait. Of je daar nu heel blij van moet worden? Als ik heel eerlijk ben, word ik er niet echt vrolijk van.

Het is een talentenjacht met een twist, zo gaf presentatrice Chantal Janzen aan. Daar is geen woord aan gelogen. Haar rol is overigens wel heel erg klein. Af en toe maakt ze een praatje met een paar juryleden. Alle honderd langsgaan is ook veel. Daar heeft Chantal dan weer geluk mee. Stel je voor dat iedereen (honderd juryleden) aan het woord zou komen, dan had je nachttelevisie! Daar zit de kijker niet op te wachten.

All Together Now is wel een gezellig programma voor het hele gezin. Maar wanneer je één aflevering gezien hebt, dan heb je het ook wel gezien. Misschien dat er een vaste groep kijkers overblijft. Maar de kwaliteit haalt het natuurlijk niet bij The Voice. Nu is dat ook niet te intentie van RTL 4, maar toch is het een gemiste kans. Van The Voice ineens naar All Together Now is wel vragen om problemen. Het is een gewaagde kans, die RTL 4 hier neemt.

Moet je nog wel met een talentenjacht komen? Is de kijker niet een beetje talentenjacht-moe? Er zijn er al zoveel van, misschien wel te veel. Hoe onderscheid je je als talentenjacht van alle anderen? Nou met honderd juryleden doe je wel een goede poging. Maar als dat alles is, dan heb je het meer over de juryleden dan over het ‘talent’ zelf.

Sommige juryleden vinden het vooral zelf leuk om op televisie te komen. Tenminste deze indruk wekken ze wel. Er zitten mensen in de jury die zelf een ‘talentenjacht’ gewonnen hebben. Zo is Dionne, winnares van It Takes 2, één van de honderd juryleden. Dat is wel weer een grappig feitje. Ook omdat All Together Now recht tegenover It Takes 2 geprogrammeerd staat.

Tot slot doet de studio doet mij een beetje denken aan Een tegen 100. Je mist bijna Caroline die vraagt om moeilijke of makkelijke vragen. In feite is All Together Now ook een soort Een tegen 100, maar dan zonder de lastige vragen. Als ik dan eerlijk ben, dan kijk ik op vrijdagavond liever naar Een tegen 100, dan naar All Together Now.

All Together Now is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten