VTM maakt Vlaamse versie van Ik Vertrek

VTM maakt Vlaamse versie van Ik Vertrek

Geschreven door Pieter Jongsma

VTM gaat een Vlaamse versie maken van de Nederlandse tv-shit Ik Vertek, dat uitgezonden word door AVROTROS. Zo heeft de Vlaamse omroep laten weten. VTM en productiehuis Lecter Media gaan op zoek naar koppels en gezinnen die alles voorgoed willen achterlaten om in het buitenland een nieuw leven én een onderneming op te starten.

In Ik Vertrek worden de gezinnen gevolgd, van bij de eerste voorbereidingen in België en het emotionele afscheid van hun familie tot de aankomst in een vreemd land en de opening van hun zaak.

In Nederland groeide Ik Vertrek de voorbije 14 jaar uit tot een echte tv-hit. Bij ons lokte de reeks bij Vitaya dit jaar gemiddeld bijna 124.000 kijkers (live+uitgesteld). In totaal werden 170 geëmigreerde gezinnen of koppels gevolgd, waarvan er 140 nog steeds een succesvolle onderneming uitbaten. Zij lieten hun hele hebben en houden achter voor een sprong in het onbekende.

Ik Vertrek volgt de spanning, de euforie en de emoties, maar ook de zakelijke beslommeringen, de taalproblemen en de confrontatie met andere wetten en lokale gewoonten.

Foto: AVROTROS