Netflix past mogelijk opnieuw prijzen abonnementen aan

Netflix past mogelijk opnieuw prijzen abonnementen aan

Geschreven door Pieter Jongsma

Netflix overweegt een vierde abonnementsvorm in te gaan voeren, speciaal voor gebruikers die zijn of haar account delen met familieleden over vrienden. Het delen van je account wordt duurder, zonder dat je er extra functies bij krijgt.

De streamingdienst hanteert nu drie abonnementen: Basic voor 7,99 per maand, Standaard voor 10,99 per maand en Premium voor 13,99 per maand. Basic is voor één gebruiker tegelijk en niet in hd-kwaliteit, Standaard is voor twee gebruikers en wel in hd en Premium laat tot vier gebruikers tegelijk kijken, ook in 4K-kwaliteit.

Een woordvoerder van Netflix laat weten dat het bedrijf overweegt een vierde abonnement toe te voegen. Het nieuwe Ultra-abonnement zou hetzelfde bieden als het huidige Premium-abonnement. Maar dan voor 16,99 in plaats van 13,99 euro.

"We testen voortdurend nieuwe dingen bij Netflix", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "In dit geval testen we iets andere prijspunten en functies, om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen." Het is niet duidelijk of de nieuwe prijsstelling definitief wordt.

Foto: Netflix