Must-see van de week: The Politician
Bron: Netflix / Adam Rose

Must-see van de week: The Politician

Geschreven door Daniël Schalk

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Na de film-tip 6 Underground, nu een serie van mijn hand: The Politician. Deze komische dramaserie draait om de steenrijke highschool-student Payton Hobart (gespeeld door Ben Platt), die zich kandidaat stelt om de president van de studentenraad te worden. Deze serie past door haar herkenbaarheid prima in het rijtje met succesvolle series als Sex Academy en 13 Reasons Why, omdat er voor iedereen wel een personage is waar je jezelf een beetje in herkent.

Ik herken mezelf een beetje in Payton. Ik ben niet steenrijk, maar zijn gedrevenheid herken ik in mezelf. Ik heb zelf op mijn basisschool ook gestreden om een plek in de leerlingenraad. Ik printte honderden affiches met een foto van mijn hoofd en de tekst ‘STEM OP DANIËL!’ erop om - zo zag ik het - de baas van de school te worden. Het was een heftige strijd, waarin ik zelfs ideeën van mijn concurrenten stal (zoals een ideeënbus) om aan mijn eigen verkiezingsbelofte toe te voegen. Nog excuses daarvoor. Het werkte wel, want ik kreeg de meeste stemmen.

The Politician voelt een beetje als het komische kleine broertje van de serie Designated Survivor, ook echt een Netflix-tip. Je herkent in The Politician veel dingen van Designated Survivor. Alles wat in het laatste seizoen van Designated Survivor op hoog niveau gebeurt in de strijd om het Witte Huis, gebeurt in The Politician op een laag niveau. Er wordt een onwijs vuil spel gespeeld met maar één, bijna komisch doel: voorzitter worden van de studentenraad. Als je eenmaal aan deze serie bent begonnen, kan je niet meer stoppen. Helaas bestaat het eerste seizoen maar uit acht afleveringen, maar het goede nieuws: komende zomer komt het tweede seizoen. Binge maar!