Nieuw seizoen Beste zangers meteen goed van start

Nieuw seizoen Beste zangers meteen goed van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond was het nog lang warm in Nederland. De zomer keerde plotseling terug in ons land. Dat maakte NPO 1 vrij weinig uit. De publieke zender besloot om een nieuwe aflevering van Beste zangers uit te zenden.

In deze eerste aflevering stond zanger Henk Poort centraal. De andere artiesten mochten allemaal een nummer voor hem zingen. De aflevering werd gewonnen door Samantha Steenwijk, die een nummer van André Hazes zong. Meteen na het NOS Journaal van 20.00 uur zaten er zeker 1,1 miljoen mensen klaar.

Daarna zakten de kijkcijfers weer in. Een herhaling van De Wereld Draai Door University werd bekeken door slechts 657.000 kijkers. Daarna liepen de kijkcijfers weer omhoog. Rond 22.30 uur wilden 1,1 miljoen mensen weer kijken naar Studio Sport Eredivisie. Bij NPO 2 stond Uitmarkt the Kik centraal. Hier keken in totaal 344.000 mensen naar.

Linda de Mol was voor het laatst te zien als presentatrice bij RTL 4. Een herhaling van Oh wat een jaar leverde de commerciële zender 520.000 kijkers op. In de herhaling ging het programma terug naar 1977. De gasten waren Henny Huisman en Patty Brard. Over een paar weken is Linda te zien in het weekend van SBS6. Op zaterdagavond zal Ik hou van Holland een comeback maken. Zondagavond komt er een nieuw seizoen van Miljoenenjacht.

Art Rooijakkers, de man die bijna elk programma krijgt wat hij wil, was te zien in een herhaling van Praat Nederlands met me. Rond 21.30 uur keken daar 486.000 mensen naar. Vrijdagavond was de presentator voor het laatst te zien met Zomer met Art. Deze week werd bekend dat hij de opvolger is van Peter van der Vorst in Van der Vorst ziet sterren.

Over SBS6 gesproken, deze commerciële zender wacht nog even met scoren. Zaterdagavond werd de film, Night At The Museum: Battle of the Smithsonian uitgezonden. In deze film zijn Ben Stiller en Amy Adams onder andere te zien. Rond 20.30 uur zaten er toch nog 294.000 mensen klaar voor deze film.

Later op de avond scoorde SBS6 nog 651.000 kijkers met Hart van Nederland. Shownieuws werd daaropvolgend nog bekeken door 376.000 kijkers. De top drie bestaat naast Beste zangers en Studio Sport Eredivisie nog uit het NOS Journaal van 20.00 uur. Daar keken namelijk ook 1,1 miljoen mensen naar.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS