Dit zijn de finalisten van De Slimste Mens

Dit zijn de finalisten van De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Donderdagavond was de halve finale van De Slimste Mens te zien op NPO 2. Mark Tuitert, Korneel Evers en Peter Hein van Mulligen namen het tegen elkaar op. De mannen waren erg aan elkaar gewaagd. Geen van deze drie wilden er in de halve finale uit liggen.

Uiteindelijk was Peter Hein De Slimste van de dag. Hij plaatste zich hiermee voor de finale, die vrijdagavond te zien is. Maar er was nog een ticket te verdienen voor de finale.

Dus moesten Mark en Korneel het tegen elkaar opnemen. Het werd een nek aan nek race, die net werd gewonnen door Mark. Peter Hein, Mark en Arjan Postma nemen het vrijdagavond dan tegen elkaar op. Zij strijden met elkaar om de trofee van De Slimste Mens. Arjan is de beste speler van het huidige seizoen. Maar of hij de finale ook weet te winnen zal nog even moeten blijken.

Deze wintereditie is een groot succes geweest voor NPO 2. Iedere werkdag zaten er ruim 1,3 miljoen mensen klaar voor de quiz met een knipoog. Zelfs met de feestdagen keken er meer dan één miljoen mensen. Woensdagavond keken er ruim 1,6 miljoen mensen wat de quiz een tweede plek overleverde in het kijkcijferoverzicht. Hiermee is deze quiz een groot succes. In de zomermaanden is er weer een nieuwe editie te zien.

De finale van De Slimste Mens is vrijdagavond om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen