De vertrouwde dinsdag van NPO 1 is weer compleet

De vertrouwde dinsdag van NPO 1 is weer compleet

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is september en dat houdt in dat alle bekende televisietitels weer terug zijn. Neem nu de dinsdagavond van NPO 1. Die staat al jaren in het teken van Opsporing Verzocht. Het misdaadprogramma is sinds vorige weer terug van vakantie. Anniko van Santen roept weer wekelijks de hulp in van de kijkers om misdaden op te lossen.

Daarna start vanavond een nieuw seizoen van Opgelicht?! Het programma gaat weer op zoek naar oplichters. Zij proberen mensen te waarschuwen en oplichters te ontmaskeren. In de studio schuiven regelmatig slachtoffers aan om over hun ervaringen te praten.

De presentatie is weer in handen van Jaap Jongbloed. Er was sprake dat Ellie Lust de presentatie op zich zou nemen. De voormalig politieagente is nu bezig met een carriere in de televisiewereld. Zo was zij al te zien in programma’s als Ellie op patrouille en was zij co-host in de talkshow van Art Rooijakkers.

Na Oplicht?! neemt De Rijdende Rechter het stokje over. Meester Reid en Jetske van den Elsen zijn terug met een nieuw seizoen. Een te hoge schutting, een boom in de weg of een welbekend overpad. Niets is Meester Reid te gek. Hij doet er alles aan om de problemen en de ruzies op te lossen. Aan de uitspraak kan niets veranderd worden. Het levert wel vaak bijzondere televisie op.

De dinsdagavond van NPO 1 ziet er weer als volgt uit:

20.30 uur: Opsporing Verzocht
21.25 uur: Opgelicht?!
22.25 uur: De Rijdende Rechter

AVROTROS / Nico Kroon