Expeditie Robinson 2019 3 groepen, wie was top en wie was de flop?

Expeditie Robinson 2019 3 groepen, wie was top en wie was de flop?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De kennismakingsaflevering is achter de rug. Dus nu de eerste echte aflevering en onze deelnemers zijn verdeeld in 3 groepen.  Kamp Noord (Thomas, Roy, Eva Koreman en Shary-An, Mariana, Tim, Kelvin en Kim), kamp Zuid (Anita, Frank, Onnedi en Hugo, Jaap. Fien, Akwasi en Yvette) en Duivelseiland (Rijk, Eva Cleven, Rob en Berdien).

Op Duivelseiland is besloten dat Rob Geus de kok is. En Rob gaat ijverig aan de slag, hij bakent zijn keuken af en veegt deze schoon. Hygiëne blijft natuurlijk voorop staan. En als hij zijn eerste maaltijd maakt gebruikt hij al het meel, maar omdat de consistentie te dun is moet hij wat weggooien. Eva is het al direct niet eens met het feit dat al het meel al op is. Als Rob de gemaakte pannenkoekjes uitdeelt laat hij er al een in het zand vallen. De vlam laat ook nog in de pan waardoor een banaan verbrand, maar ook een banaan beland al in het zand. Tja Rob zo scoor je punten.

Later na de proef van Duivelseiland wil Rob weer gretig zijn met het eten en weer stuit dit op weerstand van Eva. Een voordeel voor de onhandige kant van Rob is dat hier niemand weggestuurd gaat worden. Maar als Rob de samensmelting niet haalt is zijn missie mislukt geeft hij aan.

Als Eva op Duivelseiland een brief vind wordt Duidelijk dat de vier bewoners van dit eiland onderling moeten strijden voor plaatsen in de evenwichtsbalk-proef.  De winnaar hiervan zit met zekerheid in de samensmelting. Er zijn echter maar 3 plaatsen in deze proef te verdienen. In de proef op Duivelseiland vallen de dames snel af en strijden Rob en Rijk om de overwinning die uiteindelijk door Rijk behaald wordt.

Op Noord blijkt al snel dat de deelnemers veel door elkaar praten en slecht naar elkaar luisteren. Shary-An geeft al aan dat ze misschien een hecht team lijken maar dit absoluut niet zijn. Wat later ook blijkt als Mariana beseft dat zich al een groepje gevormd heeft met Thomas, Tim, Kim die nergens naar luisteren. Mariana besluit om steun te zoeken bij Shary-Aneen Eva. Een ding is duidelijk kamp Noord is nu al verdeeld in groepen.

Zuid daarentegen is wel een hecht team waar de sfeer er al goed in zit en dit kamp wil echt winnen en bij elkaar blijven. Maar omdat ze tijdens de proef de nog geblesseerde Jaap als anker gebruiken en hij niet mee loopt om water te halen verliezen ze de proef en moet dit hechte team al iemand wegsturen. Als Frank, Dionne en Akwasi eten zoeken wordt er al overlegd wie weg zou moeten, en de mening is simpel, een van de oudjes. Dus Anita of Jaap, maar Jaap is een sfeermaker, een beetje de mascotte van de groep.

Ook Hugo en Fien komen tot dezelfde conclusie dus het wordt Jaap of Anita. Anita en Jaap beseffen dit ook en besluiten dus op elkaar te stemmen. Opvallend hier is echter dat er geen duidelijke afspraken gemaakt lijken te worden. Ook viel mij de houding van Akwasi op, rustig, als Jaap aangeeft dat hij de zwakte schakel was spreekt Akwasi dit tegen en zegt dat ze allemaal de zwakste schakel waren. Een man die mensen met elkaar verbind, een team bouwt. Voor mij de topper van deze aflevering. Tijdens de eilandraad blijkt dat Jaap zijn houding gewaardeerd werd en de meerderheid van de stemmen zijn voor Anita die de expeditie moet verlaten.

De topper van vandaag is dus Akwasi met een super houding in zijn team, de tegenvaller is Rob de Geus die met zijn kookcapriolen negatief scoort.

Foto: Martijn van Gelder