‘Jop de Vries verlaat opnieuw GTST’

‘Jop de Vries verlaat opnieuw GTST’

Geschreven door Sebastiaan Boers

Acteur Job de Vries stopt met zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). In de soapserie van RTL 4 is hij beter bekend als Rob Bekkers. Afgelopen vrijdag leek hij een einde aan zijn leven te hebben gemaakt. Janine (Caroline de Bruijn) vond hem levenloos op de grond.

Lange tijd liet Rob weten dat hij een hersentumor zou hebben. Eigenlijk wilde hij op de vlucht slaan, samen met Janine. Het hele wraakplan van Rob tegenover Ludo (Erik de Vogel) en Billy (Lone van Roosendaal) is volledig uit de hand gelopen.

Tijdens de zomer-cliffhanger stonden Ludo en Billy op het punt om met elkaar te trouwen. Janine kon toen haar ogen niet geloven. In werkelijkheid werden Ludo en Billy gechanteerd door ene Carmen (gespeeld door Barbara Pouwels). Zij werkte weer in opdracht van Rob. Helaas liep het allemaal niet helemaal volgens plan.

Ludo en Billy hadden een plan bedacht om erachter te komen wie Carmen nu precies was. Na een DNA-onderzoek bleek dat zij een voormalige patiënte van Rob is geweest. Niet veel later maakt Rob zelf een einde aan Carmen. Het probleem leek te zijn opgelost. Met de nadruk op leek, want het onderzoek ging gewoon door.

Eindelijk leek Rob te krijgen wat hij al die tijd als wilde: Janine. Maar uiteindelijk komt de waarheid altijd uit. Rob voelde zich in het nauw gedreven en wilde Meerdijk uit vluchten. Zonder het gewenste resultaat. Janine kon haar familie niet zomaar achterlaten. Zeker niet nu ze ontdekte dat Lucas (Ferry Doedens) vader wordt.

Vlak voor de zomer-cliffhanger was Rob ineens spoorloos verdwenen. Alles bewijzen naar de verdwijning van hem, wezen naar Ludo. In werkelijkheid heeft Rob alles in scene gezet. Een aantal weken later keerde hij ineens weer terug. Het was een vrij ingewikkelde en langdradige verhaallijn geworden. Daar lijkt nu dus in één klap een einde aan te zijn gekomen. Tenminste, daar lijkt het sterk op.

Job is overigens geen onbekende in soapland. Zo speelde hij jarenlang in de gestopte soapserie Onderweg Naar Morgen. Het leek er een beetje op alsof Job zich bij de vaste cast mocht gaan voegen. Hij is nooit aan de leader van de soap toegevoegd. Daaruit blijkt meestal dat een personage niet lang in Meerdijk blijft.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL