GTST Zomer-blog: #5 Noud & Sacha

GTST Zomer-blog: #5 Noud & Sacha

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het liefdesleven van Noud (Ruud Feltkamp) is vrij rustig. Na zijn mislukte huwelijk met Nina (Marly van der Velden) blijft het lang rustig in het leven van Noud. Maar dan vanuit het niets komt Sacha (Gaby Blaaser) zijn leven binnen wandelen. Het lijkt liefde op het eerste gezicht voor Noud.

Maar dan ziet hij hoe Sacha het leuk heeft met Thijs (Miro Kloosterman). De moed zakt Noud al snel in de schoenen. Dan komt hij er achter dat Sacha en Thijs broer en zus zijn. Er lijkt dus nog een kans voor Noud om Sacha te veroveren. Dan blijkt dat Sacha niet alleen naar Meerdijk is gekomen.

Haar vriend Daryl is alles behalve een vriendelijke verschijning. Vooral Thijs heeft grote moeite met de liefde van zijn zusje. Ook Noud ziet dat Daryl alles behalve goed is voor Sacha. Langzaam maar zeker krijgt Sacha ook gevoelens voor Noud, maar ze wil Daryl niet verlaten. 

Steeds zoekt Sacha Noud op maar houdt dan weer afstand. Ondertussen maakt Daryl geen vrienden in Boks. Het komt tot een woordenwisseling met Tim (Beau Schneider). De twee besluiten om een Boks wedstrijd te gaan houden met elkaar.

Thijs ziet hier wel iets in en betrekt Bing (Everon Jackson Hooi) bij zijn plan. Ze besluiten langzaam maar zeker Daryl te drogeren. Op die manier maakt hij geen kans tegenover Tim. Iedereen zet maar wat graag in op deze bokswedstrijd. Daryl voelt zich steeds slapper en slapper worden maar heeft nog niets in de gaten.

Op aandringen van Noud besluit Sacha om Daryl de waarheid te vertellen. Ze wil met Noud verder en wil een einde maken aan haar relatie met Daryl. Hierop gaat Daryl volledig door het lint en wil Noud aanvallen. Om zichzelf te verdedigen duwt hij Daryl van zich af. Hij valt op de grond en lijkt zwaargewond.

Uit het onderzoek blijkt dat Daryl onder invloed is geweest. Meteen voelen Thijs en Bing nattigheid en bedenken een plan. De liefde tussen Sacha en Noud begint meteen met een deuk. Maar daar blijft het niet bij. Noud is verdachte in het onderzoek in rondom Daryl. Het blijkt dat Thijs bewijsmateriaal heeft gedumpt bij Noud.

Als Thijs ook nog de helpende advocaat wil spelen merken Noud en Sacha niet dat ze uit elkaar groeien. Het is voor Sacha moeilijk om te geloven dat Noud onschuldig is. Het bewijs is keihard en dat liegt niet, denkt Sacha. Maar dan ineens komt Sacha per ongeluk achter de waarheid. Niet Noud zit erachter maar haar eigen broer Thijs.

Dit nieuws komt keihard aan bij Noud en wil Sacha een tijdje niet zien. De relatie lijkt vanaf het begin niet gegund te zijn. Toch geeft Sacha niet op en wil Noud weer terugwinnen. Dit lukt na veel moeite, de twee groeien weer naar elkaar toe. Gelukkiger als nooit tevoren genieten de twee enorm van elkaar.

Dan komt Nina eindelijk uit haar coma. Voor Noud is het moeilijk om zijn ex-vrouw zo te zien. Hij wil haar helpen waar hij kan, zelfs op aandringen van Sacha. De vriendschap die Nina dacht te hebben is ineens over. Voor Noud is het erg lastig om bevriend te zijn met zijn ex-vrouw.

De gevoelens die Noud voor Nina had, komen weer terug. Dit kan hij niet voor zich houden en neemt zijn oma Laura (Jette van der Meij) in vertrouwen. Zij raadt hem aan om goed te luisteren naar zijn hart. Voor haar is het beter dat Noud bij Sacha blijft.

Sacha heeft zelf niets in de gaten wat er speelt. Ze is gelukkig met Noud, denkt ze. Maar Nina blijft in het hoofd van Noud spelen. Hierover neemt Noud zijn oma opnieuw in vertrouwen. Het is moeilijk voor om te horen hoe zwaar Noud het hiermee heeft.

Langzaam maar zeker lijken Sacha en Nina vriendinnen te worden. Dit is voor Noud nog moeilijker om zijn gevoelens onder controle te houden. Nina merkt dat er iets niets klopt en hoort Noud uit. Ze schrikt als hij bekend dat hij nog gevoelens voor haar heeft.

Noud kan niet langer liegen en besluit open kaar te spelen met Sacha. In een gesprek geeft Noud aan dat hij geen gevoelens meer heeft voor haar. Dit komt enorm hard binnen bij Sacha, zij dacht dat ze gelukkig was met Noud. Als Noud dan ook nog toegeeft dat hij gevoelens heeft voor Nina, is Sacha woedend.

Lang blijft Noud daarna niet in Meerdijk. Hij wil alles op een rijtje zetten, zo ver mogelijk weg bij Sacha en Nina. Vooral Laura heeft hier grote moeite mee om haar kleinzoon te zien vertrekken. Meteen gaat Laura woedend naar Janine (Caroline de Bruijn) en geeft Nina de schuld van alles.

Vol verdriet en woede weet Sacha zich geen raad. Maar dankzij Noud, heeft Sacha een band gekregen met Nina. Langzaam moedigt Sacha Nina aan om werk te maken van Bing (Everon Jackson Hooi). Maar toch durft Nina dit in eerste instantie niet.

Volkomen onverwacht kijk Sacha met hele andere ogen naar Vincent (Oscar Aerts). De twee belanden bij elkaar in bed en hebben het leuk samen. Voor Vincent is het alleen een pleziertje, maar voor Sacha is het anders. Nog maar net is Noud weg en Sacha ontwikkeld gevoelens voor een ander.

Als Nina hier achterkomt is ze woedend. Maar toch vindt ze het fijn voor Sacha dat ze na Noud weer gevoelens voor iemand heeft. Nu Nina zich wil inzetten voor Bing, moedigt Nina tegelijkertijd ook Sacha aan om helemaal voor Vincent te gaan. Dit doet Sacha dan ook, zij wil helemaal gaan voor Vincent.

Maar helaas voor Sacha pakt dit anders uit dan gedacht. Voor Vincent komt de liefdesverklaring dan ook compleet onverwacht. Hij dacht dat het voor hun beide iets was zonder gevoelens. Een open relatie leek voor Vincent een prima oplossing. Helaas voor Sacha kan en wil Vincent haar gevoelens niet beantwoorden.

Opnieuw een tegenslag voor Sacha. In een korte tijd verliest ze drie mannen waarvan ze gehouden heeft. Volledig vol verdriet weet Sacha zich even geen raad meer. Maar dankzij Nina weet ze zich op haar werk te concentreren. Via Nina hoort Sacha dat Janine opzoek is naar redacteurs voor haar magazine.

Hiervoor wil Sacha zich graag goed presenteren. Maar helaas heeft ze geen onderwerp om over te schrijven. Maar dan heeft Sacha ineens oren voor het verhaal van Nina. Daar besluit ze over te schrijven voor Janine. Voor Nina is dit geen probleem, maar Bing heeft hier mee moeite mee.

Als Vincent aankondigt te vertrekken uit Meerdijk, is dit een lichte shock voor Sacha. Haar nieuwe liefde verlaat haar leven, net als Noud. Toch gaat Sacha naar het afscheidsfeest van Vincent. Iedereen die daar is, drinkt veel te veel alcohol. Sacha laat zich helemaal gaan met alle gevolgen van dien.

Nadat het feest voorbij is, is Sacha niet alleen thuis gekomen. Langzaam wordt ze wakker na de wilde nacht. Tot haar verbazing ligt Lucas (Ferry Doedens) naast haar op de bank. Hoe zijn die twee naast elkaar beland? Hoe gaan de twee hierop reageren? Maar er was nog iemand in huize Kramer. Een klein jongetje liep vrolijk door de kamer heen... wie is dit jongetje en hoe is hij in het huis van Sacha beland?

Dit zijn vragen die zijn ontstaan bij dit deel van de cliffhanger. Hiermee is meteen de vijfde editie van de GTST Zomer-blog een feit. De volgende editie zal volledig in het teken staan van Rikki en Thijs. Wat hebben deze twee allemaal met elkaar meegemaakt? Dit en nog veel meer lees je volgende week in de nieuwe editie van de GTST Zomer-blog.