Ook Jan Versteegh, Peter Faber en Sander Lantinga uit de kleren

Ook Jan Versteegh, Peter Faber en Sander Lantinga uit de kleren

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jan Versteegh, Sander Lantinga en Peter Faber gaat ook uit de kleren in een eenmalige tv-show op Net5. Ook Simon Keizer, Thijs Römer, Viggo Waas en Jasper Demollin gaan helemaal naakt op televisie. 

Dit doen ze om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker, één van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen. Choreograaf Kenzo Alvares (26) begeleidt de mannen bij hun voorbereidingen voor deze spectaculaire dans uit The Full Monty op de klassieker Leave Your Hat On van Joe Cocker.

De acht dappere mannen willen het taboe doorbreken en ervoor zorgen dat deze ziekte meer bespreekbaar wordt. Dat mannen die dit treft zich er niet voor schamen. Het is van groot belang dat iedereen zich ervan bewust wordt dat prostaat- en teelbalkanker de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen zijn.

Als het in een vroeg stadium wordt geconstateerd, is het vaak goed te behandelen. NET5 en LINDA. willen ook alle vrouwen in Nederland aansporen erover te praten met hun partner, signalen serieus te nemen en zo nodig zelf te checken op teelbalkanker of te laten controleren door een arts op prostaatkanker. 

For One Night Only: he-le-maal naakt, donderdag 14 november om 20.30 uur bij Net5.

Foto: Net5