Sander Lantinga: ‘We blijven gewoon Coen en Sander’

Sander Lantinga: ‘We blijven gewoon Coen en Sander’

Geschreven door Daniël Schalk

De Coen en Sander Show behoudt zijn naam, dat heeft Sander Lantinga zondag laten weten. “Wij zijn Coen en Sander en we maken een show, dus de naam het blijft zoals het is”, aldus de DJ. De veranderingen van het radioprogramma dat naar Radio 538 is verhuist zit vooral in de omlijsting.

“Andere liedjes en vormgeving. Maar de ruggengraat blijft Coen en Sander die praten over het weer, de nieuwe schoenen van Dennis Ruyer en over dat het licht in november heel anders is dan in januari. We verwonderen ons over alledaagse dingen”, vervolgt de nieuwe 538-DJ Lantinga.

Op vrijdag 29 mei presenteerde Coen en Sander hun laatste uitzending op NPO 3FM. “We hadden zin in een nieuwe stap, nieuwe mensen, een nieuwe impuls”, verteld hij. “Ik merk nu al dat er een andere energie is. Het is spannender en daardoor word je hopelijk creatiever”, zegt Sander.

De Coen en Sander Show op 3FM werd volgens de DJ een reeks van herhalingen. “De routine is weg en dat komt de show vast ten goede”, aldus de DJ. Wel zal de DJ zich nog wel eens verspreken door 3FM te zeggen op 538. “Maar dan gooien we een mooi bedrag in de versprekingspot”, grapt hij.

Het duo zal in ieder geval niet alles gaan doen om nieuwe luisteraars te winnen. “Ik geloof erin dat je niet meer kunt doen dan jezelf zijn. Wij zijn gewoon Coen en Sander, dat is wie we zijn en wat we het beste kunnen. Ik verwacht wel dat mensen gaan luisteren”, aldus de voormalige 3FM-coryfee.