Expeditie Robinson 2019: De ergernissen zijn er weer!

Expeditie Robinson 2019: De ergernissen zijn er weer!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Sinds seizoen 1 kijk ik Expeditie Robinson en ik kan me nog meerdere kandidaten herinneren. De goede en de slechte. De stoere deelnemers, de opgevers, de tactische spelers. Maar voor mij persoonlijk moet een echte Robinson die verdient het programma wint een aantal dingen in huis hebben.

Als eerste een echte Robinson zijn, dus kampvuur maken, voedsel vinden kortom dat soort dingen. Ten tweede proeven winnen, je moet desnoods op karakter en inzet zo door kunnen bijten dat je een proef kunt winnen en ten derde moet je  bereid zijn tactisch te spelen om anderen uit het spel te gooien.

Sinds Expeditie Robinson overstapte op de min of meer bekende Nederlanders heb ik een gevoel dat ik niet meer kwijtraak, namelijk dat sommige bekende Nederlanders met een andere reden het spel ingaan dan het spel zelf. Naam maken, je carrière een lift geven, zorgen dat je een ander imago krijgt in Nederland, dingen in die richting.

En daardoor zijn er deelnemers die niet deelnemen voor het spel, het afzien, jezelf tegenkomen, die willen tonen dat ze het in zich hebben. En daardoor krijg je bij die bekende Nederlanders meer opgevers. De vorige week de koning van de nagelsalon Roy Donders die opgaf, maar dit in ieder geval deed door zich weg te laten stemmen. En deze keer de Pipi Langkous van deze Expeditie Frank die het niet meer zag zitten en plotsklaps opstapte. Maar dat deed hij ook voor zijn team zij hij. Frank dit is totale Bullshit! Dit is een slap excuus zoeken om het voor jezelf te rechtvaardigen.

Deelnemers als Frank en Roy zijn de reden dat het spel voor mij minder leuk is dan toen er nog alleen onbekende Nederlanders in het spel zaten. Mensen die echt willen en niet direct opgeven. Geen slappe hap deelnemers maar bikkelaars! En iedere keer erger ik me hier weer aan. I.p.v. Frank en Roy hadden er mensen deel kunnen nemen die echt willen. En er zijn ook bekende Nederlanders die echt willen, Hugo en Tim bijvoorbeeld, Akwasi die zijn mede deelnemers bij het tikkertje over de hindernissen sleept.

En als je al een opgever in de aflevering hebt krijg je ook nog Mariana, het type deelnemer dat zelf geen ruk presteert en alleen maar mensen een mes in de rug steekt. Eerst weet ze Kim eruit te krijgen omdat die als een prinsesje werd behandeld  wat zij natuurlijk oor zichzelf had gewild. En daarna de mensen die ze gebruikte om Kim eruit te stemmen een mes in de rug steekt. Gelukkig wint dit soort deelnemers nooit.

En een vraag rest mij nog, Akwasi, Fien en Yvette, waarom niet geprobeerd Tim en Kalvijn te polsen om Mariana eruit te gooien?