Expeditie Robinson 2019: Sterke meningen of los gaan?

Expeditie Robinson 2019: Sterke meningen of los gaan?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Ik schrijf al sinds de tachtiger jaren columns, recensies en artikelen voor diverse media. Allemaal uit hobby omdat ik het leuk vind. Ik schreef dus al voordat Expeditie Robinson bestond. En sinds het eerste seizoen van Expeditie Robinson ben ik fan van het programma. Ik heb alle afleveringen gezien en heb dus meestal een mening over de diverse kandidaten, bekend of onbekend.  Sinds 2016 schrijf ik columns over Expeditie Robinson voor deze site. En vaak heb ik op een behoorlijk stevige manier mijn mening gegeven. In 2016 o.a. over Jalou Langeree en Suzanne Klemann, in 2017 over Soundos en in 2018 over Josylvio en I am Aisha.

Verder heb ik in mijn columns dit jaar Mariana Verkerk een sneaky bitch en Frank van der Lende een loser genoemd. Heb ik kritiek gehad op het weggooien van het eten van Rob Geus. Maar nadat ik mijn column op deze site plaats, zet ik de link ook op mijn eigen Facebook pagina en  tweet ik dit ook en sluit ik alle twitter adressen van de deelnemers die ik in mijn column benoem bij. Waarom, simpel uit respect als ik een mening over iemand uit moet die persoon de kans krijgen te reageren, zich te verdedigen of een mening over mij te geven. Soms blijkt uit reacties een ander beeld van de kandidaten. Mariana Verkerk reageerde op mijn column waarin ik haar een sneaky bitch noemde met: “Goed artikel”.  Dit toont dat ze sportief is.

Vandaag lees ik in een artikel van Dennis Jansen in het AD dat deelnemers van Robinson zelfs met de dood bedreigd zijn.  En dat voor laten we eerlijk zijn een spelletje. Niets meer en niets minder. Een onderhoudend spelletje misschien, maar de wereld veranderd niet door de uitkomst van Expeditie Robinson. Dus vraag ik me af waar het over gaat?

Dus voor alle haters, mensen die doodsbedreigingen uiten of enge ziektes toewensen. Als je zo los gaat op iemand denk ik dat je dan niet goed bij je verstand bent! En als je zoiets dan anoniem doet laat je dus zien dat je minder ballen hebt dan welke deelnemer van Robinson dan ook, opgever of geen opgever. Zij durfden het aan terwijl als je anoniem blijft je niet eens de ballen hebt om open en eerlijk voor je mening uit te komen! En als je als 12-jarige zoiets doet hebben je ouders in mijn ogen duidelijk steken laten vallen in de opvoeding!

Ik weet dat deze column niets gaat veranderen aan het weerzinwekkende en laffe gedrag van dit soort echte losers. Maar ik hoop de deelnemers hiermee een hart onder de riem te steken. Want of ze nu snel opgeven of het spel uitermate sneaky en gemeen spelen ze moeten gewoon respectvol behandeld worden. Je mag een mening hebben maar uit hem niet anoniem en laat doodsbedreigingen etc achterwege. Je bereikt hier niets mee.

Voor de eventuele haters die hierop willen reageren, ik lig niet wakker van jullie net zoals de meeste mensen niet. Uiteraard zijn serieuze reacties welkom.  Mijn twitter @Dubbelboa.