‘Robert Alberts’ keer terug naar Meerdijk

‘Robert Alberts’ keer terug naar Meerdijk

Geschreven door Sebastiaan Boers

Acteur Wilbert Gieske keert terug in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Dat blijkt uit de promo die de soapserie van RTL 4 verspreid heeft. Wilbert zal weer te zien zijn als Robert Alberts, de ex-man van Laura (Jette van der Meij). Het is niet voor het eerst dat hij terugkeert naar Meerdijk. Dat heeft hij al meerdere keren gedaan.

De laatste keer kwam hij terug en papte hij aan met een andere ex, Linda (Babette van Veen). Van een langdurige relatie was toen geen sprake. Linda viel niet veel later voor Anton (Joep Sertons) en is inmiddels gelukkig met hem. Gaat Robert een bedreiging vormen voor haar huwelijk? Of heeft hij hele andere plannen?

Nadat hij jaren in Tokio verbleef, keerde Robert terug naar Meerdijk. Hij had ineens zin in een wijnboerderij te starten in Frankrijk. Hierbij had hij wel de hulp van zijn broer Jef (Bartho Braat) nodig. Jef twijfelde enorm om Meerdijk te verlaten, maar ging toch overstag. Hij liet zijn familie en vrienden achter en reisde met Robert naar Frankrijk.

Robert dook ook als eens op in Nieuwe Tijden. Inmiddels is deze soapserie gestopt. Hij speelde toen ook de rol van Robert. Hij kwam naar Nieuwe Tijden om zijn zoon Sil (Soy Kroon) bij te staan. Laura was toen ook van de partij.

Robert en Laura hebben een lange geschiedenis. In de eerste aflevering van GTST maakten zij bekend te gaan scheiden. Dat leverde een shock op voor hun zoon Arnie (Reinout Oerlemans). Vele jaren later bleek Arnie helemaal niet hun zoon te zijn. Dennis (Koert-Jan de Bruin) bleek te zijn verwisseld. Hij was de echte zoon, waar Laura ook nog mee getrouwd is geweest.

Hoelang Robert terugkeert naar Meerdijk is nog niet helemaal duidelijk. Maar binnenkort moet hij zijn opwachting weer gaan maken. Niet iedereen zal blij zijn om hem weer te zien. Of wordt hij toch met open armen ontvangen?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL