''Jef Alberts'' is nog tot 21 januari te zien in GTST

''Jef Alberts'' is nog tot 21 januari te zien in GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Maandagavond zaten Bartho Braat en Wilbert Gieske in RTL Late Night. De talkshow van Humberto Tan is weer terug van weggeweest. In verband met de kerstvakantie genoot Humberto even van een korte pauze. Maandag kwam er nieuws naar buiten over Bartho Braat. De acteur is beter bekend als Jef Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST).

Na ruim 25 jaar neemt Bartho afscheid van zijn geliefde personage Jef. Door de jaren heen is Jef gegroeid als de vader van Meerdijk. In de 25 jaar heeft Jef een hoop mooie en ontroerende dingen meegemaakt. Vooral in de liefde maakte Jef een hoop goede en slechte tijden mee. Zijn laatste huwelijk met Dorethea (Chris Comvalius) was een bijzonder huwelijk. 

Met Dorethea had Jef een mooi en gelukkig leven. Totdat er op een Sinterklaasavond een einde aan kwam aan het leven van Dorethea. Zij werd vermoord, iets wat Jef nog altijd niet weet. Door het overlijden van zijn geliefde vrouw verloor Jef het vertrouwen in de liefde. Na Dorethea waren er wel andere vrouwen in het leven van Jef, maar geen van deze vrouwen kwam in de buurt van Dorethea.

Maar er leek wel iets moois op te bloeien tussen Jef en Laura (Jette van der Meij). Nadat Laura ineens spoorloos verdwenen was, ging Jef opzoek naar haar. Hierbij kreeg hij hulp van Rover (Buddy Vedder). Nog maar net op tijd vond Jef zijn geliefde Laura. Even leek Laura het niet te overleven, maar ze kwam toch bij en herstelde. Even leek het erop alsof Jef en Laura dichter bij elkaar zouden komen. Totdat Robert ineens terug naar Meerdijk kwam.

De liefde lijkt voor Jef nu niet meer zo belangrijk. Hij zet zijn zinnen op een wijnboerderij in Frankrijk. Een droom die hem is ingepraat door Robert. Zijn geliefde café, die hij samen met Dorethea runde, heeft hij nu te koop gezet. Het leven in Meerdijk lijkt nu achter hem te gaan liggen. Is het afscheid straks ook definitief?

In RTL Late Night gaf Bartho aan waarom hij wilde stoppen met GTST. Voor Bartho is GTST een tweede huis en een soort familie. De acteur vindt het goed om nu te stoppen. In de zomer van 2015 werd Bartho 65 jaar en nu is het tijd voor iets nieuws, iets anders.

Vol nieuwe energie zal Bartho de ene voorstelling na de andere gaan spelen. Bij GTST heeft hij een fantastisch afscheid gekregen. Dit vertelde hij aan de tafel van RTL Late Night. Stil zitten zit er voorlopig niet in voor Bartho. Zo zal hij veel in het theater te zien zijn. Humberto liet veel oude beelden zien van Jef in GTST. Zo kwamen onder andere veel bloopers voorbij. Niet alle scene's van Bartho zijn altijd goed gegaan, zo blijkt het.

Jef is nog zeker tot 21 januari te zien in GTST. Daarna zal hij samen met Robert Meerdijk verlaten. Hoe zijn de soap gaan verlaten is nog niet helemaal duidelijk. Wel verklapte Wilbert dat ze in GTST niet zullen overlijden. Er blijft dus altijd een kans bestaan dat Jef in de toekomst terug zal keren naar Meerdijk.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.