GTST Zomer-blog: #9 Jef's vertrek

GTST Zomer-blog: #9 Jef's vertrek

Geschreven door Sebastiaan Boers

Jef's (Bartho Braat) leven stond ineens weer volledig op zijn kop. Na een avond flink doorzakken deed Jef iets wat hij niet snel zou doen. Tijdens het afscheidsfeest van Vincent (Oscar Aerts) keek Jef iets te diep in het glaasje. Hij heeft vervolgens gezoend met zijn goede vriendin Laura (Jette van der Meij). Van het moment zelf weet Jef niets meer.

Meteen raakte Jef in paniek. Voelt hij nu meer dan alleen vriendschap voor Laura? De twee kennen elkaar al jaren. Samen hebben zij al veel meegemaakt. Maar van een echte liefdesrelatie is het nooit gekomen. Ook voor Laura is het allemaal erg verwarrend. Allebei hebben ze niet veel geluk gehad in de liefde. Dus waarom zouden ze niet voor elkaar gaan? 

De vriendschap is toch belangrijker voor Jef. Helaas weet Jef dit niet goed te verwoorden. Het lijdt tot een fikse ruzie tussen hem en Laura. Een ruzie die het einde betekende van een jarenlange vriendschap. Een onschuldige zoen leidde tot een ruzie. Iedereen in Meerdijk wilde niets liever dan dat de twee het weer goed zouden maken. Maar van een verzoeningspoging wilden Jef en Laura niets weten.

Wanneer Rikki (Robin Martens) en Rover (Buddy Vedder) een plan bedenken, loopt het uit de hand. Zowel Jef als Laura worden naar een bewuste loods geleid. Hierin werden Jef en Laura in opgesloten. Alleen door samenwerken konden de twee ontsnappen. Maar echt samenwerken konden Jef en Laura niet. Nadat ze toch wisten te ontsnappen, was de ruzie niet over.

Jef was woedend op Rikki en Rover. Niemand moest nog iets proberen om te bemiddelen. Heel Meerdijk sprak over de ruzie tussen Jef en Laura. maar iedereen die iets probeerde, kreeg de volle laag van zowel Jef als Laura. Maar dan gebeurde er iets opvallends met Laura. Ineens was zij spoorloos verdwenen. Van het ene op het andere moment was Laura weg.

Dit nieuws zorgde voor grote onrust. Jef kreeg het nieuws via Sil (Soy Kroon) te horen. Op de verjaardag van Sil is Laura niet op komen dagen. Alleen Rover kreeg een sms van Laura. Bij Jef gingen alle alarmbellen af. Er klopte iets niet aan dit verhaal. Samen met Rover bekeken zij de beveiligingsbeelden van hotel De Rozenboom. Hierop zagen zij iets waardoor zij enorm schrokken.

Op de beelden was Laura te zien. Ineens stond er een onbekend persoon achter haar. De auto met het tweetal rijdt weg. Daarna keerde de auto van Laura terug, zonder Laura. Vanaf dat moment haasten Jef en Rover zich om Laura te vinden. Niemand had op dat moment kunnen denken in welk gevaar Laura zich begaf.

De gestoorde Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen) had op dat moment wraak genomen op Laura. Zeger was woedend op Laura vanwege zijn vermiste laptop. Wanneer de laptop ineens weer opdook, kreeg Zeger een waas voor zijn ogen. Hij besloot om Laura te ontvoeren en te dumpen in een put in een bus. (Lees meer over Zeger in de tweede GTST Zomer-blog). 

Gelukkig weten Jef en Rover Laura op het laatste moment te redden. In het ziekenhuis vecht Laura voor haar leven. Meteen maakt Jef zich grote zorgen. Hij wil niets liever dan dat Laura het haalt. Het zijn spannende momenten voor Jef. Even leek het erop alsof Laura het niet zou overleven. Haar hele leven flits aan haar voorbij. Maar gelukkig weet Laura de aanval op haar leven op het nippertje te overleven.

Vanaf dat moment is de ruzie tussen Jef en Laura verleden tijd. De twee vinden hun vriendschap veel te belangrijk. Maar van een liefde lijkt geen sprake. Wanneer Jef er toch een beetje aan denkt, keert zijn broef Robert (Wilbert Gieske) ineens terug vanuit Tokio. Dit zorgt in het begin voor een spanning tussen de gebroeders Alberts. Het leven van Jef wordt volledig op zijn kop gezet.

Maar toch gaat Jef dankzij Robert anders naar  het leven kijken. Is hij nog wel gelukkig in Meerdijk? Zijn er geen andere dingen belangrijker in het leven? Dan doet Robert zijn broer een bijzonder aanbod. Samen kunnen zij een wijnboerderij overnemen in Frankrijk. Eerst moet Jef hier niet veel van weten. Zijn hele leven ineens opgeven, kan Jef dat wel?

Na lang denken, komt Jef tot een beslissing. Deze beslissing komt voor sommige inwoners van Meerdijk als een verrassing. Toch besluit Jef om zijn leven in Meerdijk achter zich te laten. Samen met Robert gaat hij op weg naar Frankrijk. Van een liefdesrelatie met Laura is dus geen sprake. Laura is intens verdrietig door het vertrek van haar goede vriend.

Toch is Laura blij voor Jef. Zij gunt het de toekomst in Frankrijk. Maxime (Marjolein Keuning) neemt met liefde De Koning, het café van Jef, van hem over. Ook zij is blij voor Jef. Met een speciaal afscheid zwaaien de inwoners Jef en Robert uit. Met de motor vertrekken Jef en Robert naar Frankrijk. Nu is Meerdijk weer een geliefde inwoners armer. Dit komt hard aan bij de inwoners.

Jef zal zeker gemist gaan worden in Meerdijk. Maar wie weet keert Jef binnenkort wel weer een keer terug. Zijn broer Robert keerde aan het einde van het seizoen voor even terug. Hij wilde het goed maken met zijn zoon Sil. Maar Sil moest niets weten van zijn vader. Pas op het laatste moment leek het goed te komen tussen vader en zoon. Jef had dan misschien pech in de liefde, broer Robert had dat niet.

Eerst had Robert een oogje op Linda (Babette van Veen). Maar die liefde was al weer voorbij voordat die begon. Daarna viel zijn oog op Maxime. De twee leken elkaar wel leuk te vinden. Het mondde uit in een liefdesrelatie. Die werd zelfs zo serieus dat Maxime samen met Robert Meerdijk verliet. Samen gingen zij op weg naar Jef. Of Maxime ook weer terug keert naar Meerdijk is nog even de vraag. Zal ze samen terug keren met Robert of toch alleen?

Goede Tijden, Slechte Tijden moet het nu zonder de geliefde Jef stellen. De laatste jaren was Jef een soort vader figuur voor vele inwoners. Vooral Bing (Everon Jackson Hooi) en Lorena (Gigi Ravelli) konden altijd op Jef's steun rekenen.  Nu zal Meerdijk op zoek moeten naar een nieuw vader figuur. De eerste die voor die rol in aanspraak kan komen is Anton (Joep Sertons). 

Hiermee is de negende GTST Zomer-blog een feit. Volgende week zondag verschijnt alweer de tiende editie. Die zal in het teken staan van twee inwoners. Deze twee hadden het een tijd erg leuk samen. Maar toch ontstonden er scheuren in de relatie. Meer hierover is volgende week te lezen in de tiende GTST Zomer-blog! 

Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf maandag 29 augustus om 20.00 uur weer te zien bij RTL 4. De laatste week va het seizoen zal nogmaals uitgezonden worden. 

Bekijk GTST terug via TVblik.