Expeditie Robinson 2019: Karma is a bitch!

Expeditie Robinson 2019: Karma is a bitch!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Tot nu toe werd een groot gedeelte van het wegstemmen van deelnemers bepaald door een verbond van 3 dames die vanaf het begin elkaar gevonden  hebben, meester manipulator Fien, de minst presterende topsportster ooit in Robinson, Yvette en mede vrouw in crime, Akwasi. En bewust zeg ik mede vrouw omdat Akwasi zich voornamelijk als een slap aanhangels van Fien heeft getoond.

Deze drie in combinatie met zoals vanavond ook weer bleek de domheid van o.a. Eva Koreman zorgde voor het vertrek van meerdere sterke spelers waardoor de zwakkere spelers overbleven.

En ook vanavond waren de door Fien gestuurde plannen snel duidelijk. Fien wilde Mariana en Tim bij hun bondje halen om de twee Eva’s eruit te stemmen, mede omdat Eva Koreman de afspraken niet na was gekomen. En uiteraard stemden de twee aan de lijn meelopende Akwasi en Yvette hiermee in. En aldus geschiedde Fien benaderde Marian en Tim. En aangezien die weinig keus leken te hebben bood dit zeker voor Tim een kans om niet uit de expeditie te worden gestemd.

Maar zowel Tim als Mariana vertrouwden Fien niet, terecht want kort daarna besliste Fien om toch voor Tim te gaan, misschien omdat Eva Koreman schuld had bekend. Fien gaf de opdracht en Akwasi en Yvette volgden blind. Pogingen om Eva Koreman te vertellen wat het eerste plan van Fien was liep op niets uit want de naïeve Eva Koreman besloot blind het drietal te volgen. Ren zelf toezegde een van haar extra stemmen in te zetten. Een bewijs dat ze of haar verstand thuis heeft gelaten of te weinig eten en slaap heeft want uiteindelijk zouden die 3 haar er ook uit stemmen. Wake up girl!

Voor Tim was het noodzakelijk om de proef te winnen. Het geen ook lukte en mijn gejuich was waarschijnlijk in heel Nederland te horen. Tim was veilig. Tim nam Marina mee naar finalisten eiland en besloot daar Shary-An uit te dagen want die kon met haar stemmen misschien het bontje van Fien en meelopers verbreken,  Maar Tim verloor en mijn frustratie op dat moment moet weer hoorbaar zijn geweest in heel Nederland.

Dan de eilandraad, het groepje Fien had 5 stemmen voor Mariana en Fien wist dat Mariana nog 1 extra stem stem had en de stemmen op haar ook tot 5 zouden komen. Daarom was een extra stem van iemand op Mariana zo gewenst. Maar niemand wilde eigenlijk zijn extra stem inzetten……….

Maar Marian die ik steeds meer ga waarderen als speler had dus 2 extra stemmen! En in de uiteindelijke stemming werd het 5 voor Marian, 5 voor Fien en nog 1 stem in de pot. En op die stem stond FIEN!!!!! Ja Fien, karma is a bitch. Exit Fien en mijn vrouw schrok van mijn juichkreet en gebalde vuist!

Ja Fien eruit, waarschijnlijk ontploft twitter, gaat in op diverse plaatsen in Nederland de vlag uit en hebben de sterkere spelers weer een kans. En moeten waarschijnlijk Akwasi en de tot nu toe totaal niets gepresteerd hebbende topsportster Yvette aan de bak.

Dus voor mij na het plaatsen van deze column tijd voor een lekker biertje, twitter en even genieten! It’s good to be John.