Expeditie Robinson: Karma is a bitch
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: Karma is a bitch

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Stel je zit een kleine 20 dagen op een onbewoond eiland. Je hebt honger geleden en slecht geslapen. Je bent verzopen in de regen. Je hebt gestreden en verloren. Je energie vloeit uit je lichaam. Kortom je zit er doorheen en weet dat je weer een zware proef moet gaan spelen. En dan zegt een teamlid ik voel me goed en jullie hebben het allemaal het verkeerd gedaan...

En als antwoord op de vragen wat jullie verkeerd hebben gedaan wordt er gezegd, met een sneer en een glimlach op het gezicht dat de persoon in kwestie, quizkoning en Champion Devrim, dat hij al die tijd bewust niets heeft gedaan en niet weet of hij bij de proef zich wel inzet.

Ik had hem misschien wel op zijn bek geslagen

Mijn 1e gedachte was als ik daar had gezeten had ik hem op zijn bek geslagen. Gewoon heel simpel jij heb tot nu toe alle kandidaten inclusief je team genaaid door niets te doen. Waarschijnlijk was ik me vlak voor die klap in Devrims gezicht gaan realiseren dat slaan betekend dat ik de expeditie moet verlaten en dit dus geen optie is. Misschien een geluk voor Devrim.

En dan ontstaat er een discussie en noemt April hem een slang. Beste Devrim dat ben je! En dan is hij verontwaardigd en snapt hij het totaal niet. Voor mij was het simpel, deze loser moet per direct uit de expeditie en ik had zelfs begrepen als zijn teamleden expres hadden verloren om hem te ruimen.

Maar in de proef zette iedereen, zelfs Devrim een beetje, zijn beste beentje voor. Met ballen die de dames staand op een wankel plateau dat de mannen omhoog hielden, moesten ballen worden gepakt. En met deze ballen moesten 3 doelen kapot worden geschoten.

Bij team groen ging alles in het begin fout en ik zat zo te hopen dat Devrim de expeditie zou moeten verlaten. En nu ging zijn team winnen. Ze hadden per slot van rekening de ‘katapult’ koning Ilias in hun team.

En dan als ze met 2-1 voorstaan mag Mike wiens zoon op die dag jarig was gaan schieten en Mike wild het doen voor zijn zoon en schoot 2 keer raak. Groen wint en paars moet naar de eilandraad. En dus denk je dat Evrim zich toch zorgen gaat maken en in ieder geval zijn immuniteitsmunt in zou gaan zetten.

Karma is een bitch met dank aan Niels

Maar met eenzelfde arrogante grijns op zijn gezicht als eerder die dag vertelt Devrim aan Ilias zijn munt nog niet in te zetten. Hoe arrogant kun je zijn? Maar Devrim rekent op mattie Ilias en Ilais is hecht met Niels dus zouden er 3 stemmen naar de zwakker wordende Ferry gaan.

En dan is er de eilandraad. 2 stemmen voor Ferry en 2 ( van April en Ferry) voor Devrim en dan is er nog 1 stem van Niels te gaan en deze is voor Devrim! Ik juich keihard en misschien zo hard dat ik mijn zieke vrouw die al op bed ligt wakker heb geschreeuwd. ‘Karma is a bitch’

En dan realiseer ik me dat het winnende team het portret van Devrim gekozen kan hebben en hem kan redden. Maar tot nu toe hebben die portretten totaal geen nut gehad. Team oranje heeft maar 1 portret gekozen en dat is April.  En dus einde Expeditie voor Devrim en tijd voor een lekker biertje voor mij om dit te vieren!

Proost Niels op je gezondheid. ‘You made my day’ En proost op ‘Karma’ die weer een bitch blijkt te zijn.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!